AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)
Det er nemt at blive svindlet og svindlerne har mange metoder. En ny type af svindel kan være på vej, hvor AI spiller en stor rolle. (Foto: Bruno Glätsch)

Der findes utallige måder, hvor svindlere kan franarre oplysninger eller på anden vis lave svindel. Og nu er endnu en måde måske snart på vej i Danmark.

Man kan nemlig ved hjælp af kunstig intelligens genskabe andre personers stemmer. Derfor advarer National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) om at den mulighed snart kan blive brugt af svindlere. Det skriver Jyllands-Posten ifølge Computerworld.

-“Der er set eksempler på svindel i USA og England af den her type. Teknologien er endnu ikke udviklet, så det virker overbevisende på det danske sprog, men udviklingen af generativ AI er så hurtig, at det kun er et spørgsmål om tid,“ siger Kresten Munksgaard, leder af forebyggelse og analyse ved nationalcenter for it-kriminalitet under NSK, til Jyllands-Posten.

Vi har tidligere set, hvordan Sidney Lees stemme blev genskabt i en dokumentar på TV 2

LÆS MERE: Genskaber Sidney Lees stemme – så VILDT lyder det

Kresten Munksgaard har til Jyllands-Posten forklaret, at der er set eksempler på denne type teknologi er brugt til at kopiere kendte danskeres stemmer i forbindelse med svindel på de sociale medier. Men endnu er der altså ikke set eksempler på, at ”almindelige” danskere er forsøgt snydt ved at tro, at de er kontaktet af nære relationer.

Anbefalingen er derfor, at man skal tjekke om det oprigtigt, er ens familiemedlem eller ven, som ringer. Det kan man gøre ved, at nummeret er det de plejer at ringe fra. Eller man vælger at ringe tilbage. Man kan også tjekke det ved at få dem til at sige noget, som man ved kun den pågældende person kender. Det kan være et kodeord eller andet.

LÆS MERE: ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

Mere til historien

AI er også efterhånden en del af de fleste smartphones på den ene eller anden måde. Samsung er pt. de førende, når det kommer til AI funktioner. Læs mere om dem her.

Ekspert: Internetsvindel kan sagtens stoppes

Falske webshops med kan sagtens lukkes ned. Opfordring til fælles initiativ mod internetsvindel.

(mere…)
Her er navnene på de kvinder som svindles oftest

Svindlere går bevidst efter helt specifikke navne, når der skal udvælges ofre at narre penge fra.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram