Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

EU MitID
Der skal laves en EU-version af MitID (Grafik: MereMobil.dk)

En digital tegnebog til alle danskere og resten af borgerne i EU er på vej. Det skriver Ing.dk DigiTech.

Dermed er der håb for, at kørekortet også vil virke digitalt i udlandet. Vi skrev sidste år, at et forslag fra Europa-Kommissionen klar i forhold til, at EU-landene skulle indføre et fælles digitalt kørekort, der skal gælde i hele unionen. Dette er der dog ikke noget nyt om.

Men der er digitale løsninger på vej, som skal gælde i EU. Det har Adam Lebech fra Digitaliseringsstyrelsen løftede lidt af sløret for på en konference i Aarhus, hvor han fortalte om de fremtidige planer for digitale løsninger.

LÆS MERE: Ny MitID-opdatering: Lettere at aktivere app

Projektet eID, eller hvad det endelige navn bliver, svarer til MitID, men på EU-plan. Det betyder derfor også, at det skal kunne modtages alle steder af offentlige myndigheder og banker i hele EU.

Det er dog først til næste år, at projektet skal starte.

Planen er, at det på sigt skal være nemmere at bruge officielle dokumenter online i hele EU, så man i fremtiden har eksamensbeviser, straffeattest og alt andet digitalt og dermed kan vise det, hvis det er nødvendigt.

Hvordan projektet løber af stablen og hvordan udsigterne er i forhold til lancering, må tiden vise. Men det bliver spændende at følge.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Mens projektet med et ”eID” er langt ude i fremtiden, så vil nogle telefoner ikke længere kunne bruge MitID fra maj måned af. Læs mere om det her.

Læs også:
TIP: Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

MitID-appen udfases på nogle telefoner

Læs her om din telefon kan køre MitID-appen efter maj måned.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Ny MitID-opdatering: Lettere at aktivere app

MitID har udsendt en ny opdatering til appen, som gør det nemmere at aktivere MitID på telefonen.

(mere…)
MitID-fejl: Nu virker det

QR-kodefejlen på MitID er løst.

(mere…)
Fortsat ingen løsning på MitID-fejl

Du er ikke den eneste, der oplever QR-kodefejlen på din telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram