MitID-fejl: Nu virker det

QR-kodefejlen på MitID er løst.

MitID Android
Nu kan Android-brugere igen bruge MitID på telefonen (Grafik: MereMobil.dk)

I rundt regnet en uges tid har Android-brugere bøvlet med MitID-appen, som i kombination med telefonens system har forhindret MitID-login fra mobilen.

Nu er fejlmeldingen fjernet fra MitID-websiten og jeg har netop selv bekræftet på min Samsung Galaxy S24 Ultra, at det virker igen. Digitaliseringsstyrelsen har netop nikket til, at min oplevelse er korrekt.

Her kan du læse mere om fejlen på MitID.

Hos Digitaliseringsstyrelsen står det dog ikke helt klar, hvorfor fejlen opstod.

– “Vi formoder, at det en opdatering til Android, der har forsaget problemet. Især fordi vi ikke selv har foretaget ændringer i MitID, da problemet opstod. Præcis hvad den tekniske forklaring er, kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Det vigtige er, at en løsning blev implementeret i morges, og den bør virke, uden af brugerne behøver genstarte eller slette cookies osv,” fortæller Thomas Bruun Funch, presserådgiver i Digitaliseringsstyrelsen, til MereMobil.dk.

Hvis du vil slippe for igen at løbe ind i QR-kodeproblemer, så kan du i denne guide læse, hvordan du skifter til éngangskoder i stedet for QR-koder. Du kan også bestille en nummerviser, som du i nødstilfælde kan have som backup til MitID.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Det var ikke alle Android-telefoner, som fejlede, men det var heller ikke på én telefontype at det med sikkerhed fejlede eller fungerede.

MitID-appen udfases på nogle telefoner

Læs her om din telefon kan køre MitID-appen efter maj måned.

(mere…)
Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Ny MitID-opdatering: Lettere at aktivere app

MitID har udsendt en ny opdatering til appen, som gør det nemmere at aktivere MitID på telefonen.

(mere…)
Fortsat ingen løsning på MitID-fejl

Du er ikke den eneste, der oplever QR-kodefejlen på din telefon.

(mere…)
MitID-fejler på Android-telefoner

Kan du ikke bruge MitID på din telefon? Du er ikke den eneste, som lige nu har har problemer med MitID.

(mere…)
Nets har solgt MitID

MitID, som danskerne bruger for at logge ind på en række offentlige og private sider, er blevet solgt til et fransk firma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram