Danske priser på Polestar 4 – kan det redde dem?

Salget af Polestar 4 er startet på vores marked med billigere priser end forventet. Kan det redde Polestar fra en konkurs?

Polestar 4 (Foto: Polestar)
Polestar 4 kan løbe op i 800.000 kroner (Foto: Polestar)

Polestar 4 blev tilgængelig på det kinesiske marked i slutningen af 2023, mens vi andre måtte vente.

Nu er ventetiden snart ovre. I første omgang kan bilen konfigureres og bestilles på hjemmesiden, med levering i august.

Den har en startpris på 465.000 kroner for Long Range Single Motor-varianten, hvilket er en smule billigere end forventet.

Bilen lover en WLTP-rækkevidde på op til 610 kilometer. Ønsker man i stedet Dual Motoren, så er den 30.000 kroner dyrere og bruger også lidt mere batteri. Her er rækkevidden opgivet til 580 WLTP-kilometer.

Priserne på henholdsvis 465.000 og 495.000 kroner er startpriser. Det betyder også, at man altså snilt kan ende højere. Det afhænger af hvad man ønsker at tilkøbe af ekstra udstyr.

Så går man “all in” nærmer prisen sig hurtigt små 800.000 kroner for dual-motor modellen.

Anderledes design

Polestar 4 (Foto: Polestar)
Polestar 4 (Foto: Polestar)

Polestar 4 er ikke designet, som biler er flest. Den har nemlig ikke en bagrude – i stedet har den et glastag i fuld længde. Man vælger selv om det skal være farvet eller gennemsigtigt.

Bakspejlet er erstattet af en skærm, som viser et ”realtidsbillede”. Det giver, ifølge Polestar, et bredere synsfelt.

Dens infotainmentsystem er nyudviklet og baseret på Android Automotive.

Polestar 4 (Foto: Polestar)
Polestar 4 (Foto: Polestar)

Polestar i krise…?

Polestar er netop nu lidt i krise. Forleden kom det frem, at de ville nedjustere arbejdsstyrken med omkring 15 procent, hvilket svarer til omkring 450 arbejdspladser globalt.

Grunden til nedskæringen er ”udfordrende markedsforhold”.

En talsperson fra Polestar udtalte ved samme lejlighed, at selskabet er nødt til at justere størrelsen på forretningen og driften. Det skriver MobilityWatch.

Polestar 4 (Foto: Polestar)
Polestar 4 (Foto: Polestar)

LÆS MERE: Hvad sker der med Polestar?

Den svenske storbank Skandinaviske Enskilda Banken (SEB) nedskrev Polestars værdi til 0 kroner. Det gør, at bilmærket Polestar er under et stort pres og en konkurs kan være rundt om hjørnet.

Personligt har jeg selv været ude at køre i en Polestar 2, som for mig føles langt mere lækker end f.eks. en Tesla Model Y. Der er langt mere “bil” over Polestar.

Du kan konfigurere og forudbestille på Polestars hjemmeside.

Mere til historien

Synes du, at Polestar 4 eller en af de andre Polestar-modeller er bilen for dig, men du ikke tør købe en af dem, hvis de går konkurs, så er leasing en mulighed. Hjemmesiden er lige nu heller ikke med den bedste oversættelse til Polestar 4, hvis man lige skal smide en halv million kroners penge for en bil. Vi forventer dog, at der kommer styr på det, da der ikke er samme “sprog”-problemer ved de øvrige modeller.

Den store løgn om lynladning af elbiler?

Fører bilproducenterne kollektivt køberne af elbiler bag lyset, og er det historien der gentager sig? Vi refererer en sylespids klumme fra Bilbasen.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Hyundai sætter priserne ned på Ioniq 5 og 6

Er Hyundai ved at gøre som Tesla? For anden gang indenfor kort tid sænkes priserne markant på populære modeller.

(mere…)
VW klar med første stationcar i elbil – mød ID.7 Tourer

Volkswagen har afsløret deres første stationcar i elbil. Du kan blive klogere på, hvad du kan forvente af VW ID.7 Tourer.

(mere…)
Kortere rækkevidde på din Tesla end normalt?

Tesla har frigivet en ny softwareopdatering, der gør, at du måske ser en kortere rækkevidde end normalt. Læs her hvorfor.

(mere…)
Snart slut med vanvidspriser på opladning af elbil

Vildt uoverskueligt! Sådan har det været med opladning af elbilen på bilferien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram