Polestar-direktør: Jeg har ro i maven

Nedskrivning af Polestar til 0 kroner var en falsk historie. Skal Polestar-ejere bekymre sig?

Polestar 4, elbil
I august kommer Polestar 4 på vejene i Danmark. Bagruden er fjernet. I stedet sidder et Full HD-kamera på toppen af bilen. Bakspejlet er derfor en skærm. Udsynet fra kameraet er 121 grader (Foto: MereMobil.dk)

Polestar har fået rigtigt meget positiv opmærksomhed, men tidligere på året var overskrifterne anderledes og “advarende” mod det Geely-ejede elbilsmærke.

Geely ejer, udover Polestar, også Volvo Cars.

Sagen var, at den svenske storbank SEB pludselig nedskrev værdien af Polestar til 0 kroner. Det var i hvert fald overskrifterne.

I virkeligheden handlede det om, at SEB Bank ville værdiansætte Volvo. Derfor blev Polestar trukket ud af regnestykket. Det fangede en svensk journalist fra Dagens Industri, og pludselig gik historien om den skrantende bilproducent verden rundt – også her på MereMobil.dk.

– “Konklusionen (i den første artikel, red.) fra Dagens Industri var, at når man tog Polestar ud, så måtte det jo være nul værd. Sådan noget bliver en rigtig god clickbait historie. Men det er klart, at Polestar er ikke nul værd. Det var sådan lidt en ‘svensk historie’, som gik verden rundt,” fortæller Henrik Bang, administrerende direktør for Polestar i Danmark, til MereMobil.dk.

Dagens aktiekurs for Polestar (PSNY) er tydeligt lavere end den var for to år siden, men nul er den ikke. Kursen dykkede en del tilbage i januar, da artiklen fra Dagens Industri blev publiceret.

Ny kapital og nye biler

Direktøren håber, at Polestar får sorte tal på bundlinjen i 2025, og tidligere i år fik Polestar en kapitalindsprøjtning på syv milliarder kroner.

Salget i Danmark har nu rundet 5.000 biler, og tommelfingerreglen er, at der skal sælges 1.000 biler, før man begynder at se dem på de danske veje.

– “Lige nu er vi i gang med at lancere Polestar 3 og Polestar 4. Jeg har ro i maven, selv efter de skvulp vi har set. Og det giver selvfølgelig noget usikkerhed omkring vores varemærke. Det forstår jeg godt,” lyder det fra Henrik Bang.

Polestar 4 ventes på gaden til august.

Sammen med lanceringen af nye elbiler, så åbner der også flere Polestar-centre i Danmark. Senest er et center åbnet i Højbjerg ved Aarhus.

Der er også gang i udviklingsafdelingen, som netop har annonceret, at Polestar 5, der kommer i 2025, under optimale forhold vil kunne oplade batteriet fra 10-80 procent på 10 minutter. Dette kan du læse mere om her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Selvom ejerne af Polestar er kinesiske, så anser direktøren Polestar som et ‘100 procent svensk bilmærke’. Op mod 80 procent af alle ansatte i Polestar befinder sig på hovedkontoret i Sverige, har Ekstra Bladet tidligere skrevet.

Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Skoda Elroq lanceres senere i år

En ny elbils-model er på vej fra Skoda senere i år, som et billigere og mindre alternativ end Skoda Enyaq.

(mere…)
Samarbejde skal skaffe flere ellastbiler på de danske veje

Norlys og DFDS vil sammen sikre nye ladestationer til den tunge transport.

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Danskerne har fået flere ladestandere per elbil

De danske elbilejere har ikke haft så mange tilgængelige, offentlige ladepunkter per elbil siden 2021.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram