Dom: Apple skal stoppe salget af smartwatches

Apple er ramt af et salgsforbud, og må ikke sælge blandt andet Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2.

et apple watch
Striden drejer sig om en sensor i de nyeste Apple-ure, der gør det muligt at måle ilt i blodet. (Foto: Apple/PR)

En patentsag betyder, at en truende salgskarantæne mod Apples smartwatch, også vil ramme reparation af modeller, der ikke længere er omfattet af garanti.

Det skriver Bloomberg News.

Karantænen fra de amerikanske myndigheder udspringer af en patentsag, hvor man mener at Apple har forbrudt sig mod to patenter på teknologi til at måle iltniveauet i blodet.

Det er USA’s internationale handelskommission, som har afsagt en patentdom mod Apple i sagen, som blev indgivet af firmaet Masimo Corporation, der producerer medicinsk udstyr.

ITC fandt, at Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 brug af sporing af ilt i blodet krænkede patenterne. Salgskarantænen omfatter de fleste nyere modeller af Apples smartwatch, der er blevet solgt siden 2020.

I skrivende stund kan renoverede versioner af Apple Watch Series 7 og Apple Watch Series 8 ikke længere købes. Salgsforbuddet gælder endnu kun i USA.

Apple vil heller ikke være i stand til at importere ure, mens karantænen er effektiv.

Karantænen træder i kraft mandag, men for at sikre, at alle smartwatches købt online kan nå at blive sendt ud til kunderne, før karantænen træder i kraft, er salget via Apples onlinebutik i USA stoppet torsdag eftermiddag lokal tid, rapporterer Bloomberg News.

Apple planlægger herefter at stoppe salget af urene i selskabets omtrent 270 fysiske butikker i USA på søndag, som er juleaften i Danmark.

Apple har tidligere meddelt, at en softwareopdatering vil give Apple mulighed for at omgå importforbuddet.

Men softwareopdateringen vil deaktivere målingen af iltniveauet og dermed vil Apple ikke overtræde patentet, men det vil forringe produktet.

Se testen af Apple Watch Series 9

Mere til historien

Så sent som i oktober testede vi Apple Watch Series 9 og konkluderede, at selvom nyhederne ikke var store, så er Apple Watch stadig bedst. Læs testen her

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
OnePlus Pad Go og OnePlus Watch 2 er i handlen

Den nye tablet OnePlus Pad Go og nye variant af OnePlus Watch 2 er klar i handlen. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram