Tesla sænker prisen igen

Tesla kæmper for, at leve op til forventningerne og sætter priserne ned på Model 3 og Model Y.

KORT UDGAVE
Tesla sænker priserne på Model 3 og Model Y i USA efter skuffende salgstal. Prisfaldet er på op til 4,2 procent. Det er endnu uvist, om priserne også falder i Danmark, hvor elbilsalget er i vækst. Tesla har tidligere sænket priserne på Model S og Model X.
Tesla Model 3 er opgraderet og klar i to nye modeller (Foto: Tesla)
Prisen på Tesla Model 3 (billedet) og Model Y er sat ned. (Foto: Tesla)

Tesla sænker priserne på Model 3 og Model Y. I første omgang sker det dog kun på hjemmemarkedet i USA.

Prissænkningen kommer få dage efter, at det kom frem at Elon Musk-ejede selskab ikke kunne nå i mål med de forventede salgstal.

I kolde dollar er prissænkningen til at føle på. Således falder Model 3 i sedan-udgaven med 1.250 dollar eller 2,7 procent til 38.990 dollar, mens Model Y i Long Range-udgaven bliver 2.000 dollar eller 4,2 procent billigere. Den vil nu kunne købes for 48.490 dollar, fremgår det af Teslas webside.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Teslas mål for årets sidste kvartal, at præstere et rekord højt salgstal på 476.000 køretøjer. Årets mål for verdens mest værdifulde bilproducent er, at levere ikke færre end 1,8 millioner køretøjer ud til kunderne.

Ifølge Reuters har Tesla på det amerikanske marked samlet set ladet prisen på en standard Model 3 falde med omkring 17 procent siden begyndelsen af i år. Model Y i Long Range-udgaven er faldet med cirka 26 procent.

Falder priserne i Danmark?

Der er endnu ingen forlydender om, at prisnedsættelserne vil slå igennem i Danmark. Her står Tesla med Model Y solidt på slagstallenes øverste podieplads.

Teslas Model Y blev i september nemlig solgt i flere eksemplarer end, hvad de øvrige ni på top-10-listen kunne præstere tilsammen.

Men det danske elbilsmarked er i det hele taget i vækst. Samtidig rasler priserne på både nye og brugte elbiler ned.

Således viser tal fra Bilbasen, at 737 brugte elbiler blev sat ned i pris i den sidste uge af september.

Jan Lang, chef for markedsindsigt og PR-chef hos Bilbasen, forklarede forleden presset på elbil-priserne i en artikel hos B.T.

Her konkluderede han blandt andet, at danskerne får adgang til billigere og billigere elbiler fordi der produceres rekordmange elbiler i Europa i øjeblikket.

– “Og der er en lav parathed især i de latinske lande og Tyskland til at eje elbilerne. Så når der på den ene side kommer en masse elbiler ud i markedet, og der ikke er en villighed til at beholde dem hos forhandlerne, så falder priserne markant,” sagde Jan Lang og konstaterede, at “danskerne har besluttet sig for at købe elbiler”.

– “På de helt nye biler, er det over 50 procent af salgene, der er elbiler. Og vi ser en massiv stigning i brugte elbiler, der sælges til danskerne,” sagde Jan Lang.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

2023 har på elbilsiden i det hele taget været præget af prisnedsættelser hos Tesla. Så sent som for en måned siden blev luksusmodellerne Model S og Model X sat ned med op til 20 procent. Læs mere om det her

Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
MG sænker prisen på to MG4 Electric-modeller

MG følger med markedet og sænker netop nu prisen på udvalgte modeller.

(mere…)
Tesla varsler prisstigninger på Model 3

Tesla Model 3 er for få uger siden sat ned til en historisk lav pris, men nu varsler Tesla prisstigning på Model 3.

(mere…)
Hvad gør du? Din elbil er gået ned!

VIDEO: Elbilernes software er langt fra altid fejlfrie. Skal du finde dig i softwarefejl?

(mere…)
Slipper Volvo uden om ny straftold?

Svenske Volvos planer om at producere personbiler på europæisk grund kan betyde, at prisen på EX30 holdes i ro.

(mere…)
Nu kommer straftolden på elbiler

Populær kineser i Danmark rammes hårdt, når EU flere måneder tidligere end ventet indfører EU straftold på kinesisk producerede elbiler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram