Tesla på vej med mere baghjul til konkurrenterne

Tesla sælger og sælger på det danske marked for elbiler. Nu kommer Tesla med en opdateret og hurtigere Model Y.

sammenkopieret billede med en Tesla og et interiør
Teslas Model Y kommer i tre opdaterede versioner i Kina. Indtil videre. (Foto/grafik: Tesla)

Tesla giver i bogstaveligste forstand de fleste af sine konkurrenter baghjul. Måske ikke i optræk, så i hvert fald på salgssiden. Og især i Danmark.

Dugfriske salgstal viser nemlig, at der i september rullede 2.389 styk nyindregistrerede Model Y ud på de danske landeveje.

Det er et vildt tal, når man kigger på salgslistens top-10. Teslas Model Y blev nemlig solgt i flere eksemplarer end, hvad de øvrige ni på top-10-listen kunne præstere tilsammen.

Tallene er opgjort af De Danske Bilimportører. Brancheorganisationen kan samtidig konstatere, at salget af biler med el som drivlinje, eller som en del af drivlinjen, har været ekstraordinært højt i år.

Således var salget i september i år mere end dobbelt så højt sammenlignet med september sidste år. Elbiler og plugin-hybrider udgjorde 51 procent af de nye biler.

Også det samlede antal solgte biler er steget. Ifølge De Danske Bilimportører er der solgt 14.885 nye personbiler, og det er 14 procent flere end samme måned sidste år.

sammenkopieret billede med fælge og instrumentbræt
Blandt andet på det kinesiske sociale medie WeChat har Tesla billeder op af instrumentbrættet med LED-lyset og de nye fælge. (Foto/grafik: Tesla)

Mere baghjul fra Tesla?

Og så tilbage til Tesla og den yderst populære Model Y. Der kan meget vel være mere Tesla-baghjul i vente for konkurrenterne.

Ifølge en række medier har Tesla i Kina annonceret en ny udgave af Model Y.

Ifølge Teslas kinesiske hjemmeside er den nye Model Y hurtigere og kan nå fra 0 til 100 km/t på 5,9 sekunder. Modellen får desuden nye fælge og friskes op med en LED-liste på fronten af instrumentbrættet.

Den opdaterede Model Y skulle komme i tre versioner, så køberne kan skrue på enten rækkevidden eller ydelsen.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Det er ikke nemt, at være konkurrent til Tesla. Den amerikanske bilproducent har nemlig sænket priserne på luksusmodellerne Model S og Model X. Læs mere om det her

Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
BYD vil undgå EU-told – flytter en del af produktionen

Den kinesiske elbilsproducent BYD har underskrevet en aftale om, at flytte en del af produktionen til en ny bilfabrik i Tyrkiet.

(mere…)
Teslas nye SUV er spottet

Tesla Model Y Juniper er spottet på vejene i Californien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram