Tesla på vej med mere baghjul til konkurrenterne

Tesla sælger og sælger på det danske marked for elbiler. Nu kommer Tesla med en opdateret og hurtigere Model Y.

sammenkopieret billede med en Tesla og et interiør
Teslas Model Y kommer i tre opdaterede versioner i Kina. Indtil videre. (Foto/grafik: Tesla)

Tesla giver i bogstaveligste forstand de fleste af sine konkurrenter baghjul. Måske ikke i optræk, så i hvert fald på salgssiden. Og især i Danmark.

Dugfriske salgstal viser nemlig, at der i september rullede 2.389 styk nyindregistrerede Model Y ud på de danske landeveje.

Det er et vildt tal, når man kigger på salgslistens top-10. Teslas Model Y blev nemlig solgt i flere eksemplarer end, hvad de øvrige ni på top-10-listen kunne præstere tilsammen.

Tallene er opgjort af De Danske Bilimportører. Brancheorganisationen kan samtidig konstatere, at salget af biler med el som drivlinje, eller som en del af drivlinjen, har været ekstraordinært højt i år.

Således var salget i september i år mere end dobbelt så højt sammenlignet med september sidste år. Elbiler og plugin-hybrider udgjorde 51 procent af de nye biler.

Også det samlede antal solgte biler er steget. Ifølge De Danske Bilimportører er der solgt 14.885 nye personbiler, og det er 14 procent flere end samme måned sidste år.

sammenkopieret billede med fælge og instrumentbræt
Blandt andet på det kinesiske sociale medie WeChat har Tesla billeder op af instrumentbrættet med LED-lyset og de nye fælge. (Foto/grafik: Tesla)

Mere baghjul fra Tesla?

Og så tilbage til Tesla og den yderst populære Model Y. Der kan meget vel være mere Tesla-baghjul i vente for konkurrenterne.

Ifølge en række medier har Tesla i Kina annonceret en ny udgave af Model Y.

Ifølge Teslas kinesiske hjemmeside er den nye Model Y hurtigere og kan nå fra 0 til 100 km/t på 5,9 sekunder. Modellen får desuden nye fælge og friskes op med en LED-liste på fronten af instrumentbrættet.

Den opdaterede Model Y skulle komme i tre versioner, så køberne kan skrue på enten rækkevidden eller ydelsen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det er ikke nemt, at være konkurrent til Tesla. Den amerikanske bilproducent har nemlig sænket priserne på luksusmodellerne Model S og Model X. Læs mere om det her

Teslas Cybertruck på vej til Danmark

Den store meget anderledes model Cybertruck fra Tesla kommer til Danmark inden sommerferien.

(mere…)
Elbil-revolutionen lægger fabrikker øde hen

I Kina lægger elbilernes fremmarch bilfabrikker øde, mens de ansatte bliver færre på nye, effektive fabrikker.

(mere…)
Dansk energikæmpe sænker prisen på at lade elbilen

Har du tid, vil du fremover kunne spare penge ved, at lade din elbil på Norlys' normale ladestandere.

(mere…)
Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram