Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

MobilePay
Mange steder har man været vant til at se dette ved indgangen, men det kan måske snart være slut. (Foto: MereMobil.dk)

Her i oktober har MobilePay indført et nyt gebyr for erhvervsdrivende, der gør brug af tjenesten MyShop.

MobilePay siger selv, at det nye gebyr bliver billigere for mange, men mange virksomheder er ikke sikre på de er enige og har derfor kimet virksomhedernes brancheforening (SMVdanmark) ned. Det skriver DR.

LÆS OGSÅ: Raser over nyt MobilePay-gebyr!

Det nye gebyr koster nu butikker og andre erhvervsdrivende 0,99 procent af hver transaktion. Hvor det tidligere har kostet virksomhederne oprettelsesgebyr, månedsgebyr og forskellige transaktionsgebyrer afhængig af antallet af transaktioner.

Det månedlige gebyr var på 49 kroner, mens en transaktion tidligere har kostet mellem 30-75 øre. Oprettelsen var et oprettelsesgebyret var et engangsbeløb.

Løsningen kan være at droppe MobilePay

Erhvervsdrivende kan derfor risikere at se sig nødsaget til at droppe MobilePay i butikkerne.

Indehaver af takeawaykæden Mo’Rice i Randers er en af flere DR har talt med, som frygter, at hele indtjeningen spises op og der derfor ikke er til at betale husleje, andre udgifter og lønninger. Løsningen er ikke at sætte priserne op, da kunderne så bliver væk.

Brancheforeningen SMVdanmark fortæller også, at de har fået voldsomt mange henvendelser fra bekymrede virksomhedsdrivende.

Det nye gebyr kan for nogle virksomheder ende med at blive en tidobling af de tidligere udgifter, som de har haft til MobilePay.

MobilePay: Vi har været for godhjertede

I flere år har MobilePay haft underskud, hvilket det nye gebyr måske kan hjælpe med at ændre på. Dog fortæller Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay også, at de har været for godhjertede med gebyrsætningen tidligere.

Hos SMVdanmark tror de, at der vil være nogle, som vil undgå MobilePay. Det kan være, at de vil give lidt rabat til dem, som betaler kontakt, via bankoverførsel eller med Dankort.

LÆS OGSÅ: Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Det er dog ikke alle erhvervsdrivende, som føler de kan droppe MobilePay, da tjenesten er blevet så populær, at den mange steder er ”need to have”.

DIN MENING? Ville du gå videre til en anden butik, hvis du ikke længere kan betale med MobilePay? Eller forstår du de erhvervsdrivende? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Vil du have vores nyheder i indbakken? Her kan du tilmelde dig. Det er gratis.

Mere til historien

Hele sagen med de nye gebyrer ved MobilePay burde sætte skub hos bankerne, så der åbnes for Dankort i blandt andet Apple Pay. Dankortet er det betalingskort, som har det laveste gebyr.

MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram