Gaming på budget: Sådan undgår du at tømme din konto

GUIDE: Gaming koster (mange) penge. Her får du en gode råd til, at game uden at slå et stort hul i budgettet.

en bærbar pc
Er du til en sprit ny og hardcore gaming-laptop, så er der for eksempel Lenovos nyeste serie af gaming laptops. (Foto: Lenovo/PR)

Det er alt for let, at tabe sig selv, når man suser afsted i en galaxe eller sniger sig rundt om et hjørne i ly for kugleregnen.

Gaming er for mange en fantastisk hobby, men det kan også være en dyr fornøjelse – især hvis du ønsker at spille de nyeste spil med topkvalitet grafik og gameplay.

Med udgangspunkt i et indlæg fra hardwarebutikken Føniks får du her en guide til, hvordan du kan optimere din spiloplevelse. Og måske endda holde dit gaming-budget.

Det vigtigste trick: Gå uden om de nye udgivelser

Som så meget andet her i livet er det nyeste det dyreste. Men har man lidt tålmodighed, kan der spares gode penge ved, at gå efter ældre spil.

Der er et væld af fantastiske spil, der trods nogle år på markedet stadig er relevante. De ældre spil er ofte tilgængelige til en noget lavere pris. Så måske er der en klassiker du har glemt, at du blev forelsket i, da den udkom?

Digitale distributionstjenester som Steam, Epic Games Store, og Humble Bundle tilbyder ofte store rabatter på spil. Hold derfor øje med deres salg og bundter, hvor du kan få flere spil for en lav pris.

Tjenesterne giver dig også mulighed for at opbygge et3 omfattende spilbibliotek uden at lave et stort hul i budgettet.

Gratis spil eller spil på abonnement

Du kan også bare fokusere på gratis spil. Der er nemlig et stort udvalg af gratis spil til rådighed på markedet. Du skal så bare være klar over, at det sikkert vil bimle og bamle med reklamer, men det er prisen for spil – og andre ting – der koster gratis.

Når vi er ved gratis spil, så tjek om ikke din streamingtjeneste med film og serier også tilbyder spil til den pris, du jo allerede har betalt.

Mange gamingplatforme tilbyder spil på abonnement. Det trick giver dig adgang til samlinger af spil til en fast månedlig pris. Tjek for eksempel Xbox Game Pass og PlayStation Now.

Her skal du dog passe på fælder med introduktionspris og opsigelsesperiode – ganske som det kendes fra for eksempel mobilabonnementer og streamingtjenester med film eller lyd.

Og så er der jo også de gratis spil fra uafhængige spiludviklere. De udgiver ofte gratis spil for at opbygge deres ry og samle feedback fra spillere. Disse spil kan være skjulte perler, der giver dig en unik spiloplevelse uden omkostninger.

Optimer dit udstyr

Hvis du allerede ejer en gaming-pc eller konsol, kan du optimere din spiloplevelse ved at justere indstillingerne. Reducer grafikindstillingerne i spillet for at forbedre ydeevnen og opnå en smidigere gameplay-oplevelse.

Sådan kan du give dig selv mulighed for, at spille krævende spil på ældre hardware uden at opgradere.

Er du ude i, at komponenter skal udskiftes eller at du ganske simpelt skal have fingre i en nyere spillekonsol, så behøver du ikke altid købe den nyeste model.

Brugt eller refurbished udstyr kan være en overkommelig måde at opgradere din spilplatform på, men sørg for at købe fra pålidelige kilder og tjek for garantier eller returpolitikker for at minimere risikoen, lyder rådet fra Føniks.

LÆS OGSÅ: iPhone 15 Pro Max kan køre konsolspil


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Vi har skrevet en guide til, hvad der er værd at vide, hvis du vil købe en brugt gamercomputer og tage toppen af prisen. Guiden er fra 2018, men de overordnede principper gælder fortsat. Du finder guiden her

Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Hvad gør du, hvis strømmen går, når du gamer eller arbejder?

Her er en ny nødstrømsløsning til gamere og dig på kontor-computeren.

(mere…)
Spil Euro2024 og få dit hold til tops

Fodboldspillet på smartphones, FC Mobile, er klar med Euro 2024, hvor du kan føre dit eget favorithold til tops.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram