Dansker skal få dronerne til at flyve i Norden

Markedet for erhvervs- og privatdroner er i stor vækst, og en ny dronebutik bliver starten på ekspansionen i Norden for DJI.

DJI butik Kbh 2023
I midten af København åbner den første DJI-dronebutik i Norden (PR-foto / MereMobil.dk)

Droneproducenten DJI åbner sin første flagskibsbutik i Norden. Butikken, der placeres i midten af København, slår dørene op fredag den 13. oktober 2023.

Senere følger butikker i Stockholm, Oslo og Helsinki.

Det er danske Michael Bech, som skal stå for opbygningen af butikkerne og for at udbrede kendskabet til det kinesiske dronebrand DJI.

Michael Bech kommer fra en stilling som direktør hos Apple-forhandleren Humac, hvor omsætningen blev forøget op mod 70 procent i hans ansættelsesperiode. Regnskaberne gav ikke overskud, men heller ikke bragende underskud, som det Humac senest har præsenteret.

LÆS OGSÅ: Dansk Apple-forhandler har 18,3 millioner i underskud

DJI-butikkerne bygges efter et Apple-lignende koncept i forhold til udtryk og indretning, hvorfor det ligger lige for at have en tidligere ”Apple-mand” ved roret.

ANMELDELSE: Den nye DJI Mini 4 Pro er en STOR opgradering

PROFESSIONELLE DRONER: I dag anvendes droner af f.eks. politiet i forbindelse med demonstrationer. Redningspersonale kan også bruge droner til afsøgninger af større områder, også på vandet. En tømrermester kan bruge en drone til at tilse skader på en bygning, uden at skulle leje en lift. I 2022 blev den første flyvning med en sundhedsdrone sat i gang. På 40 minutter kan der flyves 23 kilometer fra Svendborg Sygehus til hospitalet Ærø, f.eks. med medicin og blodprøver.

Et marked i stor vækst

Lige nu vækster markedet for droner i norden med 25 procent om året, oplyser DJI. Aktuelt sælges der omkring 50.000 kroner om året i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

De senere år har flere privatpersoner fået øje på mulighederne, som en drone giver, i forhold til at skyde f.eks. feriefotos i alternative vinkler, som ikke kan klares med hverken smartphone eller selfiestang.

Udviklingen løftes af en forholdsvis lempelig lovgivning, der tillader alle at flyve, stort set overalt, hvis dronen vejer under 250 gram.

LÆS OGSÅ: PET advarer mod kinesiske droner

Overvejer du drone? Se testen og mine flotte billeder…

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Syddansk Universitet (SDU) arbejder på at gøre Fyn ledende inden for droner. De har Danmarks mest avancerede center for droneforskning. Testcenteret ligger ved HCA Airport ved Odense. Testcentret er en del af SDU UAS Center. Her har forskere, studerende og dronevirksomheder adgang til state-of-the-art laboratorier og 1900 km² luftrum dedikeret til droner.

Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Stop! Læs dette før du køber en drone

Du risikerer at købe en drone, som du ikke må flyve med.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
DJI Mini 4 Pro er den nye standard for små droner

Dronen DJI Mini 3 Pro afløses af DJI Mini 4 Pro. Flere sensorer er blandt nyhederne.

(mere…)
DJI-droner er under beskydning

Kinesiske DJI er i modvind. DJI anklages for at være i ledtog med den kinesiske regering. Danske styrelser og politiet overhører advarslerne.

(mere…)
DJI Mini 3 – prisvenlig drone uden ’pro-funktioner’

DJI Mini 3 er en mere prisvenlig udgave af DJI Mini 3 Pro. Læs her, hvad forskellen er på DJI Mini 3 og DJI Mini 3 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram