Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

Falck drone
I 2025 skal man kunne flyve redningspersonale ud til en ulykke med droner, lyder det fra Falck (Foto: TDC Erhverv)

Et ambitiøst projekt sigter på, at man i 2025 er i stand til at transportere mennesker med droner.

Projektet er skabt af den danske redningskoncern Falck og skal realiseres ved hjælp af droner på 5G-netværket.

– “På den måde reduceres responstider væsentligt så paramedicinere hurtigt kan komme frem til et akut ulykkesområde”, fremgår det af en pressemeddelelse.

Partner i projektet er TDC Erhverv og i pressemeddelelsen skriver TDC Erhverv, at “5G-teknologien er klar til at revolutionere samfundet, som vi kender det”.

– “Med 5G er netværket blevet stabilt og sikkert nok til, at ting vi tidligere ikke har troet kunne lade sig gøre, nu bliver muligt. Det er Falck et rigtig godt eksempel på,” siger John Henriksen, direktør i TDC Erhverv.

Han tilføjer, at Falck udnytter mobilnetværkets nuværende og fremtidige muligheder til at skubbe barren for, hvad der er muligt.

FLYVNING MED MEDICIN: Europas første sundhedsdrone gennemførte sin første flyvning (maj 2022), hvor den transporterede medicin og blodprøver over en afstand på 23 km fra Svendborg Sygehus til Ærø-hospitalet i Ærøskøbing. Tur udføres på 40 minutter. Dronen, der har et vingespænd på 2,8 m og kan flyve med 100 km i timen, styres fra et kontrolrum i København og flyver i en højde af 80 m, hvilket gør den synlig fra landjorden, skriver Ærø Dagblad.

Medicin og blodprøver sendes med droner

Falck drone
Droner som disse har 5G-kommunikation så de små fly kan følges fra A til B (Foto: TDC Erhverv)

I droneprojektet arbejder Falck også på at fragte medicin- og blodprøver ved hjælp af droner. Formålet er at mindske afstanden mellem landets hospitaler og nedbringe den livsvigtige tid, det tager at indhente prøvesvar, hvilket i sidste ende er afgørende faktorer for at redde menneskeliv.

– “I Falck er vores mission blandt andet at forebygge ulykker og nødsituationer samt at redde og hjælpe forulykkede,” siger Nicolai Søndergaard Laugesen, Udviklingschef hos Falck, og tilføjer:

– “Derfor søger vi hele tiden efter nye måder og nye teknologier, der kan hjælpe os med at redde menneskeliv. Her er vores forventning, at 5G-netværket bliver en banebrydende teknologi, der får stor betydning for, at vi kan benytte dronerne så sikkert og effektivt som muligt.”

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

TDC Net åbnede sit 5G-netværk den 7. september 2020. Siden er 5G-netværket blevet tilgængeligt på tværs af landet. Danmark er det første land i Norden med national 5G-dækning.

Stop! Læs dette før du køber en drone

Du risikerer at købe en drone, som du ikke må flyve med.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Dansker skal få dronerne til at flyve i Norden

Markedet for erhvervs- og privatdroner er i stor vækst, og en ny dronebutik bliver starten på ekspansionen i Norden for DJI.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro er den nye standard for små droner

Dronen DJI Mini 3 Pro afløses af DJI Mini 4 Pro. Flere sensorer er blandt nyhederne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram