Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

YouSee TV fjernbetjening
Hvor går grænsen for, hvad du vil betale for at se TV? Indtil videre stiger priserne bare opad, opad og opad (Foto: MereMobil.dk)

“For at vi fortsat kan tilbyde de vigtigste kanaler og de største sportsbegivenheder som en del af vores faste pakker, er prisstigninger desværre nødvendige.”

Punktum!

Punktum fordi den så nærmest ikke er meget længere i YouSees argumentation for, at selskabets priser får et nyt spark opad.

I et interview med B.T., som har fået indsigt i en række prisstigninger, der træder i kraft fra årsskiftet, siger Christian Morgan, som er øverste chef i YouSee, blandt andet:

– “Vi kan konstatere, at vi ikke er de eneste, der oplever stigende omkostninger, og at andre udbydere af tv og streaming oplever de samme udfordringer som os.”

Med B.T. som kilde kan YouSee-kunderne se frem til følgende prisstigninger:

  • Prisen for faste tv-pakker stiger 20 til 40 kroner om måneden.
  • Bland selv point-pakker stiger 30 til 50 kroner om måneden.
  • Fastnettelefoni stiger 20 til 30 kroner om måneden.
  • DSL-abonnementer stiger 10 til 20 kroner om måneden.

Endnu en gang er det sportsrettighederne, som får skylden, og endnu en gang er det de sportsglade TV-forbrugere, der straffes hårdest.

Samtidig er det kun et år siden, at YouSee skruede priserne op. Årsag: “dyrere sportsrettigheder”, meddelte YouSee 12. september 2022, og lod tv-pakkerne stige med 20 til 40 kroner om måneden fra januar.

YouSee er ikke alene

en grafik som reklamerer for en tv-serie
I april havde YouSee premiere på selskabets første originale dokumentarserie. Serien hedder “Da Danmark blev Superliga”, og fortæller historien om, hvordan dansk fodbold blev en milliardforretning. (Grafik: YouSee)

YouSee er ikke alene om, at pege på stigende omkostninger, hvis selskabet skal fastholde seere med attraktive sportsbegivenheder.

Så sent om i juli meddelte Viaplay, at de var i store problemer. Her var en del af løsningen fyringen af hver fjerde ansat. En af årsagerne til Viaplays situation var “inflation i sportsrettigheder”, som Viaplay Groups topchef Jørgen Madsen Lindemann udtrykte det overfor Ritzau.

I april kunne TV 2 fortælle, at tv-stationens samlede omkostninger var steget med 2,4 procent til 869 millioner kroner. Det skyldtes det blandt andet strategiske investeringer i indhold – særligt omkostninger til sportsrettigheder.

I februar var Norlys ude med en pressemeddelelse om, at selskabet ikke længere kunne holde holde priserne på TV-pakker i skak, og “på grund af betydeligt dyrere sportsrettigheder” var nødt til “at hæve prisen på nogle tv-pakker”.

Det er historien der gentager sig selv. Og det er abonnenterne der skal til lommerne. Men det er ikke TV-udbyderne, der styrer udviklingen, mener YouSee-topchefen Christian Morgan. Han siger til B.T.:

– “Det er i sidste ende markedet og indholdsudbydernes villighed til at betale for sportsindhold som Superligaen, Premier League, Champions League og fodboldslutrunder, der afgør priserne, og de er desværre steget meget de seneste år.”

Når oliepenge giver bolden op …

Så tør man næsten ikke tænke på, hvilken effekt det vil have på TV-pakkernes priser, hvis det lykkes Saudi-Arabien at få held med dets million-millarder-investering i superstjerner som Ronaldo, Neymar, Karim Benzema og Jordan Henderson

Fifa (Det Internationale Fodboldforbund) har oplyst, at klubberne fra den styrtende rige oliestat alene fra 1. juni til 1. september har skudt lige knap 6,1 milliarder kroner af på at hente mandlige fodboldspillere, som ovennævnte.

LÆS OGSÅ: TV2 Play og Viaplay stiger måske i pris – på grund af sport

Det store spørgsmål er, hvor meget er DU parat til at betale? Smid en kommentar herunder.

Mere til historien

Vores egen John G. har haft YouSee’s nyeste produkt, YouSee Streamer, i test. Streameren er unødvendig, var John G.’s konklusion. Læs hele testen her

Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram