Podcast app lukker

Nu skal podcastlytningen samles et nyt sted, mener Google.

KORT UDGAVE
Google Podcasts lukker næste år. YouTube Music bliver Googles nye podcastplatform. Hvor lytter du? Skriv en kommentar herunder.
Podcast Røde caster
Hvor hører du podcasts? I USA bruger 78 procent af podcastlytterne YouTube som den primære platform. Smid en kommentar herunder (Foto: Harry Cunningham)

Næste år lukker appen Google Podcasts. I stedet bliver YouTube Music destinationen for dem, som via Googles platforme lytter til podcasts, oplyser Google.

Tiltaget er ikke helt overraskende, da Google tidligere har givet amerikanske brugere mulighed for, uden betaling, at lytte til podcasts i YouTube Music.

I det, der må betragtes som en test, kan der lyttes, mens appen er i baggrunden, men der gives også mulighed for at skifte mellem en lyd- og videoversion af podcasten på YouTube Music.

Google Podcasts blev lanceret i 2018 på Android. En iPhone-version så dagens lys to år senere. Tjenesten kan også tilgås via web, Windows og macOS.

LÆS OGSÅ: Monopolet med Sara Bro vinder lyttere til DR Lyd

En analyse fra 2022 viste, at 78 procent af alle amerikanske podcastlyttere (over 13 år) foretrak YouTube som deres primære podcastplatform.

Google siger ikke, at appen lukker fordi den kun bruges af få, men når man kigger på tallene, har det givetvis skubbet ret meget til beslutningen.

FÅ BRUGER GOOGLE PODCASTS: I august 2023 var den mest populære podcast-app Apple Podcasts (45,3%). Spotify er nummer to (28,8 %). Tredjepladsen er lytning via en webbrowser (3,8 %), mens Google Podcasts tegnede sig for sølle 2,6 procent, viser tal fra den store platform Buzzsprout.

Her kan du høre vores seneste podcastepisode. Den handler om ulovlig streaming af film og serier.

Mere til historien

MereMobil.dk udgiver vi også podcastepisoder (om teknologi). Søg efter ”MereMobil” i din podcastapp. Vores lytning sker primært via en browser samt Apple Podcasts og Spotify. Lytningen på Google Podcasts er stort set ikke eksisterende.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Få Podimo hos Telia og Call Me

Kunder hos Telia og Call Me kan inden årets udgang få adgang til podcasttjenesten Podimo uden ekstra omkostninger.

(mere…)
Podimo får ny AI-funktion

Er du til podcasts? Så kender du måske også Podimo. De er nu klar med ny AI-funktion, der skal hjælpe brugeren med at opdage nye podcasts.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram