’Sara & Monopolet’ taber lyttere, men det er IKKE hele historien

Lytterne skrider fra ’Monopolet’… Eller gør de? Her er nye detaljer om podcastlytningen.

KORT UDGAVE
DR Lyd strategi: DR vil flytte lyttere fra andre podcastplatforme til DR Lyd ved at gøre indhold eksklusivt. Sara & Monopolet har mistet lyttere på andre podcastplatforme, men fået flere på DR Lyd, som også hører andet indhold.
Sara Bro
Podcastudgaven af “Sara & Monopolet” med værten Sara Bro har formået at trække flere lyttere til DR Lyd, der også lytter til andet en “Monopolet” (Foto: Petra Kleis/DR)

DR vil flytte lytterne fra de uafhængige podcastplatforme til DR Lyd. Første skridt var at gøre lyttersuccesen ”Sara & Monopolet” eksklusiv, så den ikke længere kunne lyttes på f.eks. Spotify, Apple Podcasts eller Podimo.

De første lyttertal er nu tilgængelige. De viser, at der i en periode på 30 dage var sket et fald fra 224.000 til 143.000 afspilninger. Det svarer til en reduktion i lyttertallet på 36 procent.

Historien om katastrofen for podcastudgaven af ”Sara & Monopolet” nåede mandag flere medier, men på MereMobil.dk kan vi nu fortælle, at der manglede et hjørne i historien.

Lyttertallet er rigtigt nok gået ned, men på DR Lyd har der været en meget stor tilgang af lyttere til “Monopolet” og andre programmer.

Tidligere havde “Sara & Monopolet” 64.000 afspilninger per episode. Det er nu steget til 143.000 – en forøgelse på 123 procent. Det oplyser DR til MereMobil.dk.

– ”Det svarer samtidig til at 49 procent af de afspilninger, der før var på andre platforme end DR Lyd nu er konverteret til DR Lyd-afspilninger,” fortæller DR.

Ikke nok med det, så er det også lykkedes DR, at få lytterne til at høre andet indhold.

– ”De nye lyttere i DR Lyd bevæger sig også rundt i vores samlede lydtilbud, og vi har sideløbende hævet antal af lyttere, som går videre til en ny podcast, når de har lyttet til det, de kom efter. Hvor det før var halvdelen, som lyttede videre, så er det i dag tre ud af fire,” lyder det fra Tine Godsk Hansen, chef for DR Lyd.

DR vil fortsætte med at gøre mere indhold eksklusivt, mens de løbende holder øje med udviklingen. Senest er ”Djævlen i detaljen” og ”Du kender typen” også gjort eksklusive for brugere af DR Lyd.

Jeg fristes til at sige, at djævlen ligger i detaljen, når der skal fortælles om Sara Bro og hendes populære program.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Lad mig minde om, at vi på MereMobil.dk udgiver en podcast på dansk om teknologi. Det kan du høre på alle andre platforme end DR Lyd. Søg efter ’MereMobil’.

Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2: Den svære to’er

PODCAST: Apple Watch Ultra 2 er et solidt ur, men det mangler wow-effekten. Hør min episode om Watch Ultra 2 her.

(mere…)
Populære TV 2’s podcasts kræver adgang til Podimo

TV 2 oplyser, at det fremadrettet kræver abonnement hos Podimo, hvis man vil lytte til nogle af de mest populære podcasts fra TV 2.

(mere…)
Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram