DreameBot L20 Ultra er en ny højeffektiv robotstøvsuger og gulvvasker

Dreame har netop lanceret en ny robotstøvsuger med indbygget gulvvask og app. Robotten virker lovende, men koster en del.

Dreamebot L20 Ultra
KORT VERSION: Dreamebot L20 Ultra er en ny robotstøvsuger og gulvvasker, der har et sæbesystem med automatisk dosering, en høj sugestyrke og en app til styring af rengøringen. Robotten er en opgradering af L10 Ultra, som også har et moppesystem, men koster mindre. L20 Ultra kommer til Danmark i september 2023 og har en vejledende pris på 8.999 kroner (Foto: Dreame)

En af de store nyheder i DreameBot L20 Ultra, der i september kommer til Danmark, er et opdateret moppesystem til gulvvask.

Som forgængeren L10 Ultra tager den nyeste robot også vand fra en tank i oplade- og tømningsstationen, og pumper det snavsede vand op i en anden indbygget spand. Det nye er, at robotten nu har et sæbesystem med automatisk dosering.

Vil du være helt ”hands-free” med robotten, så kan du købe et tilslutningskit, så maskinen selv henter vand fra en vandforsyning.

Efter endt gulvmopning bliver børsterne renset og tørret i opladestationen. Da jeg testede L10 Ultra, opdagede jeg dog, at man selv indimellem skal rense ”parkeringspladsen” for at undgå dårlig lugt.

Jeg håber, at denne del er forbedret i den nye model.

Støvsuger virkelig effektivt

Dreamebot L20 Ultra
Dreamebot L20 Ultra styres via en app, der har en visuel kortlægning af hjemmet (Foto: Dreame)

Dreame lover, at robotten kommer helt ud i hjørnerne, hvilket nok er over i salgsgas-afdelingen, da alle robotter har udfordringer, så snart den kører i et normalt hjem med legetøj og møbler.

Det skal dog siges, at støvsugningen er ret effektiv i L10 Ultra – og nok endnu bedre i L20 Ultra, da sugestyrken er hævet fra 5.300 Pa til 7.000 Pa.

Batterikapaciteten er nu 6.400 mAh mod 5.200 mAh i den tidligere model. Som følge af den ekstra sugestyrke vil jeg forvente, at batteritiden er nogenlunde den samme i begge modeller.

Finder selv vej i hjemmet

Dreamebot L20 Ultra
Her ses Dreamebot L20 Ultra køre med gulvmopperne bagpå (Foto: Dreame)

DreameBot L20 Ultra kommer som seriens andre modeller med en app, hvorfra du kan styre rengøringen. Du kan bede om mopning i ét rum og støvsugning i et andet eller kombinere funktionerne.

Jeg håber, at Dreame denne gang har gjort mere ud af kortlægningen og ikke pludselig bliver underlig og glemmer at køre steder, hvor man ellers forventede støvsugning.

Du kan læse mere om appudfordringerne i min test af DreameBot L10 Ultra.

Dreame L20 Ultra kommer på det danske marked i midten af september 2023. Den vejledende pris bliver 8.999 kroner.

Efter min bedste vurdering, vil det stadig give god mening at overveje DreameBot 10 Ultra, der lige nu kan findes til omkring 6.000 kroner.

TECH TIL HAVEN: Læs min anmeldelse af robotplæneklipperen Husqvarna Automover 415X og haverobotten fra det ydre rum, EcoFlow Blade.

Mere til historien

I slutningen af 2017 blev Dreame en del af Xiaomi. Derfor er det ikke så underligt, at Dreamebot og Xiaomis produktdesign samt software er temmelig ens. Roborock er også et varemærke under Xiaomi, mens Ecovacs har en række investorer, der ligeledes er involveret i Xiaomi.

Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Husqvarna Automower danser måldans

EM-feberen raser i Europa og nu også i haven, hvis du har en Husqvarna Automower robotplæneklipper. Den jubler ved mål.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Tænk dig om når du oplader – robotplæneklipper antændte hus

Man skal tænke sig om, når man oplader et lithiumionbatteri, lyder rådene fra ekspert.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram