Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

sammenkopieret billede af Galaxy Z Fold5 og iPhone 14
Til venstre er det Samsungs nyeste smartphone, Galaxy Z Fold5. Til højre er det iPhone 14, som om få uger bliver afløst af iPhone 15. (Foto: Samsung og Meremobil.dk)

Samsung og Apple behøver ikke kigge sig tilbage for at se, hvor konkurrenterne ligger i det jagtende felt.

Tilsammen sidder de to tech-giganter nemlig på omkring halvdelen af det globale marked for smartphones.

Blandt især mobilbrugerne i de vestlige land hersker der en opfattelse af, at Apple ikke bare er størst, men historisk har lagt afstand til sine nærmeste konkurrenter, som her er Samsung.

Men sådan forholder det sig ikke!

Over de seneste ti år har koreanske Samsung faktisk solgt mere end en milliard flere smartphones end amerikanske Apple.

Det skriver Computerworld med udgangspunkt i en opgørelse fra de to analyse- og dataindsamlingsvirksomheder Statista og IDC.

Opgørelsen viser, at Apple fra 2013 til 2022 har solgt 2,07 milliarder iPhones, mens Samsung har solgt 3,08 milliarder styks Galaxy-telefoner.

Ifølge Computerworld viser de indsamlede data, at Apple har halet gevaldigt ind på Samsung og taget teten som verdens største smartphone-leverandør.

Apple sad nemlig i juli på en global markedsandel på 28,33 procent, mens Samsungs markedandel var på 24,22 procent, skriver Computerworld.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Se testen af Samsung Galaxy Z Flip5

Mere til historien

Samsung har i denne måned sluppet sin nyeste smartphone, Galaxy Z Fold5, løs på det danske marked. Og netop de foldbare smartphones kan – trods høje priser – godt gå hen og blive et vigtigt konkurrenceparameter. Således er forventningen til de foldbare smartphones, at de i 2027 runder 100 millioner solgte enheder på verdensplan. Læs mere om det her

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram