Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der kommer mobilfrie skoler flere steder, hvilket deler vandene. Nu melder en skole, at der atter er legende børn i skolegården.

Skole kridt
KORT VERSION: Nogle skoler har forbudt eleverne at bruge mobiler, tablets og smartwatches i skoletiden. Resultaterne af tiltaget viser sig ved, at børnene leger i skolegården af finder brætspil frem (Foto: M_ming)

Det nye skoleår er kun startet for et par uger siden, men det har været skelsættende for mange skoler – heriblandt Brøndbyøster Skole. Den er nemlig blevet mobilfri fra skoleårets start.

Det betyder, at de flere end 1.000 elever som går på skolen, hver morgen afleverer deres mobiler, tablets og smartwatches til lærerne og får dem først retur, når skoledagen er slut. De elever, som går i udskolingen (7.-9. klasse) må få telefonen til det store frikvarter, hvor de også må forlade skolens område.

De første dage var elevernes fokus på, hvornår de kunne få deres enheder tilbage, men det tyder på, at accepten er kommet. Allerede her to uger inde i skoleåret har effekten af at være mobilfri skole vist sig.

Ikke alene forløber undervisningen mere gnidningsfrit, men der er også en stor forandring i frikvartererne.

LÆS OGSÅ: Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

–”Jeg synes, det virker til, at det er blevet taget rigtig godt imod. Og som jeg ser ud ad vinduet ud i skolegården lige nu, så ser jeg børn, der spæner rundt og leger hest frem for at sidde med mobilerne,” fortæller skoleleder Beate Odgaard til TV 2 Kosmopol.

Det er ikke kun skolelederen, som oplever det positivt.

Skolelærer Jeanne Simon kom forleden ind i hendes 5. klasse, hvor hun blev mødt af et sjældent syn. Eleverne sad nemlig og spillede et brætspil sammen, hvilket hun desværre ikke tror ville være sket uden mobilpolitikken.

-”Det er som om, at det sociale i klassen allerede er blevet stærkere,” siger Jeanne Simon til TV 2 Kosmopol.

GUIDE: Før barnets første mobil – dette skal du overveje

Brøndbyøster Skole er langt fra den eneste skole, som har valgt at blive mobilfri. Danske Skoleelevers sammenslutning er som udgangspunkt imod forbuddet.

-”Vi mener ikke, at det er det rigtige med forbud. Vi skal lære at tage stilling til mobilteknologien – og lære at lægge mobilen fra os, når det ikke giver mening at have mobilen i brug. Det er klart, det ikke skal forstyrre undervisningen, men undervisningen skal også afspejle virkeligheden, hvor mobiltelefonerne er en del af den hverdag, vi er i,” udtaler Laura Poulsen, som er forperson i DSE, til TV 2 Kosmopol.

Mere til historien

Tidligere i år kom det også frem, at mobiler og tablets gør noget skidt for vores børns læselyst. Og de danske 4. klasses børn havde klaret sig historisk dårligt i en test.

Læs også:
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram