Fairphone 5 – 5 års garanti og 10 års opdateringer

Den nyeste model fra Fairphone er officiel og tilbyder hele 5 års garanti, samt op til 10 års softwareopdateringer. Læs mere her.

Fairphone 5 (Foto: Fairphone)
Fairphone 5 kommer til Danmark i september 2023 (Foto: Fairphone)

Fairphone 5 er nu officiel og kan forudbestilles via deres officielle webshop. Telefonen vil blive sendt fra omkring den 14. september 2023, men kan altså bestilles nu.

Den kommer i tre forskellige farver, som er Sky Blue, Matte Black og Transparent Edition.

Konfigurationsmæssigt findes Fairphone 5 i en variant, som koster 699 euro. Dette er en prisstigning på 120 euro sammenlignet med den Fairphone 4, som kostede 580 euro.

Fairphone 5 er produceret ud af 70 procent genbrugsmaterialer og samlet af folk, som får en løn de kan leve af. Du kan genbruge salgsæsken, som Fairphone 5 kommer i til at sende din gamle telefon retur til virksomheden, der så vil genbruge den for dig.

Fairphone 5 – det får du…

Fairphone 5 (Foto: Fairphone)
Fairphone 5 er modulopbygget (Foto: Fairphone)

Telefonen er bygget til at holde, men den kommer alligevel med fem års garanti og softwareopdateringer frem til mindst 2031 (altså 8 år), men går tingene efter planen vil den være understøttet i op til 10 år.

Den bæredygtige Fairphone 4 opdateres indtil 2025

Fra salgsæsken kommer mobilen med Android 13 og vil modtage mindst fem store Android-opdateringer. Samsung tilbyder p.t. kun fire store Android-opdateringer.

Fairphone 5 er også den nemmeste telefon at reparere, da alt du behøver er en Philips hovedskruetrækker. Og derefter er der 10 moduler, som du selv kan erstatte. Disse moduler kan købes hos Fairphone eller partnere.

Modulerne er alt fra nye OLED-skærme til front- og bag-kamera, USB-port og batteri.

Specifikationer: Fairphone 5

  • Skærm: 6,46 tommer, OLED, 880 nits
  • Skærmopløsning: 1.224 x 2.700 pixels, 20:9 skærmformat, 90 Hz
  • Frontkamera: 50 megapixels
  • Bagsidekamera 1: 50 megapixels (Sony IMX800)
  • Bagsidekamera 2: Ultravidvinkelsensor, 117 graders (Sony IMX858)
  • Processor: Qualcomm QCM 6490
  • RAM: 8 GB
  • Batteri: 4.200 mAh
  • Lagerplads: 256 GB, microSD-kort op til 2 TB

Mere om Fairphone 5

Fairphone 5 (Foto: Fairphone)
Fairphone 5 (Foto: Fairphone)

Fairphone 5 kommer med en skærm på 6,46 tommer, som er af typen OLED. Skærmopløsningen er 1.224 x 2.700 pixels og skærmformatet er 20:9 – og så er der en opdateringshastighed på 90 Hz. Lysstyrken hedder 880 nits og glasset er Gorilla Glass 5.  

Der er hverken notch eller punch hole til frontkameraet. Men det er på 50 megapixels. Kameraet på bagsiden består også af en hovedsensor på 50 megapixels (Sony IMX800), samt en 117 graders ultravidvinkelsensor (IMX858) og en Time of Flight sensor.

Processoren er Qualcomm QCM 6490 processoren, der er et industri-komponent med langvarig softwaresupport, hvilket nok er grunden til den lange softwareunderstøttelse. Den kan på ydelse sammenlignes med Snapdragon 778G processoren.

LÆS OGSÅ: Google vil være bedst med Android-opdateringer

Konfigurationsmæssigt findes telefonen med 8 GB RAM og 256 GB intern hukommelse, samt understøttelse af microSD kort på op til 2TB. Derudover har den plads til dual-SIM – et fysisk SIM-kort og et eSIM.

Fairphone 5 (Foto: Fairphone)
Fairphone 5 (Foto: Fairphone)

Batteriet er på 4.200 mAh og understøtter 30 watts opladning via kabel.

Den kommer også med Wi-Fi 6E (6 GHz), Bluetooth 5.2 og NFC. Og så er den IP55-certificeret.

Ifølge Fairphone bliver Fairphone 5 være tilgængelig i Norden fra den 16. oktober 2023 på den officielle hjemmeside, samt hos udvalgte forhandlere, der blandt andet tæller Elgiganten, ProShop og YouSee. Den vejledende pris vil være på 699 euro. Den danske pris er endnu ikke offentliggjort.

Mere til historien

Fairphone 5 kommer uden 3.5 mm jackstik og det tyder altså ikke på, at det vil komme retur. Dog har telefonen stereohøjttalere.

Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Disse Mac-computere kan opdateres til macOS Sequoia

LISTE: I efteråret 2024 frigives macOS Sequoia. Her kan du se, hvilke Mac-computere, der kan opdateres til macOS Sequoia.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram