DR har fjernet Sara & Monopolet

Har DR kun trukket "Sara & Monopolet" væk fra andre podcast-udbydere end deres egen?

en kvinde sara bro kigger ind i kameraet
Sara Bro og hendes monopol er nu så eksklusiv, at man kun kan lytte med på podcast-appen DR Lyd - også selvfølge i radioen. Foto: DR

Da DR meddelte, at DR’s podcasts kun skal kunne findes i podcast-appen DR Lyd havde "Sara & Monopolet" med værten Sara Bro ugentligt cirka 130.000 lyttere på tværs af udbydere, inklusive DR Lyd, og omkring en million lyttere live på P4 lørdag formiddag.

Det skal nu blive spændende om den iværksatte eksklusivitet vil koste Sara Bro lyttende danskere.

Da DR meddelte tiltaget i maj røg den kommercielle podcast-udbyder Podimos medstifter og indholdsdirektør Nikolaj Koppel op i det røde felt og råbte, at beslutningen var et "udtryk for en unfair konkurrenceforvridning".

- "Dette er selvfølgelig hverken i lytternes eller indholdsproducenternes interesse," sagde Nikolaj Koppel blandt andet.

Han krydrede desuden sin kritik med "statsfinansieret konkurrence", men det er tilsyneladende prellet af på DR.

Sara Bro i podcastplatform
Her ses hvordan DR oplyser lyttere af Sara og Monopolet om ændringen på en af de mange podcastplatforme (Grafik: MereMobil.dk)

Er kun Sara eksklusiv?

Der er under alle omstændigheder ikke tilflydt offentligheden yderligere information fra det DR-skrivebord, der tager sig af koncernens presse, om at for eksempel thumbnailen for "Sara & Monopolet" nu er stemplet "Eksklusivt i DR Lyd".

Et heftig scrollen rundt i DR Lyd giver ikke flere resultater om eksklusivitet. For eksempel er hittet "Brinkmanns briks" ikke stemplet "Eksklusivt i DR Lyd", og kan nemt findes hos andre podcast-udbydere. Det samme gør sig gældende for Peter Lund Madsens "Hjernekassen på P1". Begge podcasts må anses som kerneprodukter i det 100 procent statsfinansierede public service-medie.

DR's vigtige grunde

DR byggede i maj beslutningen på, at de seneste års ændringer i lyttervaner og mediernes udvikling, plus at andre podcast-platforme står for to tredjedele af alle afspilninger af DR’s podcasts, var vigtige grunde til at kalde Sara og kompagniet hjem.

- "Der er to vigtige grunde til, at vi tager dette skridt nu: Den første er, at vi fremover får svært ved at løse vores public service-opgaver, hvis vi som i dag er afhængig af at udkomme på kommercielle podcastplatforme."

- "Den anden grund er, at vi i DR Lyd kan præsentere danskerne for DR’s samlede lydunivers, som de ellers ikke ville opdage på de kommercielle platforme," udtalte Tine Godsk Hansen, chef for DR Lyd, i en pressemeddelelse.

Hun sagde desuden, at de kommercielle podcastplatforme (læs Podimo og dens konkurrenter, red.) i stigende grad favoriserer betalingsindhold, der gør det svært for lytterne at tilgå indhold fra DR, som de jo allerede har betalt for.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Meremobil.dk har længe været en del af podcast-universet og kan som altid kunne lyttes til der, hvor du ellers lytter til podcasts - også på Podimo og Spotify. Lyt for eksempel til nyeste episode - nummer 130 i rækken -, som handler om ulovlig streaming.

Podcast app lukker
(mere…)
’Sara & Monopolet’ taber lyttere, men det er IKKE hele historien
(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Prisen stiger på dit Podimo abonnement

Du skal snart betale en tredjedel mere for dit abonnement på podcasttjenesten Podimo.

(mere…)
Det betyder det nye loginsystem på DRTV for dig

Nyt loginsystem til DRTV tvinges igennem. Personlige anbefalinger og mulighed for at se med fra udlandet, er blandt fordelene.

(mere…)
Ulovlig streaming: Tæt på filmpiraterne

EP130: Streamer du film og serier ulovligt? Ja - mange gør, siger en undersøgelse. Jeg har set nærmere på filmpiraterne. Lyt med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram