Kunstig intelligens kan erstatte læger

Hospitaler i Region Hovedstaden benytter som de første i landet kunstig intelligens til at screene for brystkræft. 

Læge, Hospital, doktor, sygdom
AI har været brugt ifbm. brystkræftundersøgelser. Resultaterne har være gode (Foto: Karolina Grabowska)

Kunstig intelligens også kaldet AI har været omdiskuteret i de seneste år, hvor særligt chat-robotten ChatGPT har vist noget af teknologiens potentiale. 

Og siden ChatGPT for alvor viste, hvilke kræfter der gemmer sig i kunstig intelligens, så har snakken gået på, hvilke jobs robotterne vil gøre overflødige. 

LÆS OGSÅ: ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

Nu viser det sig så, at speciallæge kan være et af de jobs, hvor kunstig intelligens kan erstatte “en af to speciallæger”. 

Kunstig Intelligens er nemlig allerede rykket ind på hospitaler. I Region Hovedstaden har de haft en forsøgsordning, hvor AI har været brugt til at spotte tegn på brystkræft hos kvinder. 

Forsøgsordningen har kørt i halvandet år, hvor erfaringerne har været så gode, at flere regioner nu følger trop. Det skriver DR.

Region Nordjylland og Region Syddanmark er også langt i testfasen. Allerede fra 1. september 2023 regner Region Nordjylland at være klar til at aflæse patienternes mammografier med AI. Det er også ambitionen, at Region Sjælland og Region Midtjylland skal i gang, men de er det ikke endnu.

Potentialet med brug af AI er stort og ifølge Ilse Merete Munk Vejborg, chef for mammografiscreenings-programmet, så er kan det også give bedre screeninger for de samme penge.

LÆS OGSÅ: AI gør klar til at revolutionere spilbranchen

Bodil Ørkild, som er vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital, mener også, at AI kan erstatte “den ene af de ellers to speciallæger”, som vurderer røntgenbilleder i en brystkræft-screening.

Det betyder dog ikke, at der er læger, som kan se frem til en fyreseddel. Der er nemlig mangel på den type speciallæger, som kaldes mammaradiologer. 

Der tages heller ikke på nuværende tidspunkt beslutninger alene på baggrund af robottens vurdering, påpeger Ilse Merete Munk Vejborg, som er chef for forsøgsordningen.

Mere til historien

Det er dog ikke kun til brystkræft, at kunstig intelligens “hjælper til”. Region Sjælland oplyste i maj, at patienter med kræft i bækkenregionen kunne få stråleterapi med hjælp fra kunstig intelligens. 

Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
OnePlus klar med Eraser AI på udvalgte modeller

OnePlus er klar med AI-funktionen Eraser AI på udvalgte modeller og teaser for flere AI funktioner kommer i år.

(mere…)
Kunstig intelligens overtager dele af kræftbehandlingen

Brugen af AI vil blive udbredt i højere grad inden for de næste par år, vurderes det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram