AI gør klar til at revolutionere spilbranchen

Verdens førende platform for spiludviklere satser stort på kunstig intelligens. Platformen har danske rødder.

En animation
Forventningerne til Unitys AI-tiltag er store. Illustration: Unity Technologies/PR

Gamere får nu glæde af den kunstige intelligens’ fremmarch. Det forventer Unity Technologies, som med selskabets nyeste tiltag vil revolutionere spilbranchen.

Blandt nyhederne er Unity Sentis og Unity Muse samt en ny AI-markedsplads, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– “Vi forventer, at Unity Muse vil gøre udviklere ti gange mere produktive, mens Unity Sentis vil hjælpe dem med at bringe deres kreationer til live med interaktiv intelligens på en måde, der aldrig før har været mulig,” udtaler siger Unitys topchef John Riccitiello.

Unity har efter snart 20 år i branchen skabt sig en position som verdens førende platform til at skabe og udvikle 3D-indhold i realtid. Selskabet blev grundlagt i 2005 af danskeren Nicholas Francis, islændingen David Helgason og tyskeren Joachim Ante.

Realtid og hurtigere

Unity Muse giver udviklere mulighed for at lave 3D-indhold i realtid betydeligt hurtigere end tidligere, når de laver spil, applikationer eller digitale tvillinger.

Tricket er at en AI-drevet prompt kan bruges til at beskrive, hvilke animationer eller assets, de gerne vil have, i stedet for selv at lave dem fra bunden, skriver Unity i pressemeddelelsen.

Unity Sentis giver desuden udviklere mulighed for at bruge AI-modeller i ethvert Unity-projekt på tværs af platforme.

På den måde kan udviklere skabe interaktive og dynamiske oplevelser, præcis som de forestiller sig, uden at skulle bekymre sig om dyre cloud-omkostninger og forsinkelser.

Dertil kommer Unity Asset Store, som er en AI-markedsplads, hvor der tilbydes skræddersyede løsninger til at sætte yderligere skub i udviklingen af spil og interaktive oplevelser.

Forventningen er ikke kun stor hos Unity, men også blandt investorer. Således steg Unity Technologies’ aktier ifølge mediet ifølge mediet CNBC med 15 procent.

Mere til historien

Danske Nicholas Francis, som også bærer mellemnavnet Peter, er i dag en af Danmarks allerrigeste. Hans formue er gennem årene vokset til over en millard kroner og i dag agerer han ud fra selskabet Framebunker. Han er nok ukendt for de fleste, men det var ham, der i 2019 betalte for at få en oppustelige baby Trump-ballon til Danmark forud for den daværende præsidents planlagte besøg. Det skriver B.T. i en artikel fra 2021

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Spil Euro2024 og få dit hold til tops

Fodboldspillet på smartphones, FC Mobile, er klar med Euro 2024, hvor du kan føre dit eget favorithold til tops.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram