Endnu en dansk skole klar med mobilforbud

Telefoner og smartwatches er ikke velkomne. Endnu en dansk skole er klar med mobilforbud efter sommerferien.

Børn barn med telefon
Børn bruger for lang tid foran skærme. Derfor vil endnu en dansk skole indføre mobilforbud i skoletiden (Foto: OleksandrPidvalnyi)

Vi har tidligere skrevet, at en aarhusiansk skole ville forsøge sig med forbud mod smartphones efter sommerferien. Ligesom også Holland har indført forbud på skolerne fra årsskiftet, der i øvrigt gælder smartphones, smartwatches og tablets. 

Nu melder Brøndbyøster skole ud, at de efter sommerferien vil bede deres elever om, at aflevere mobiltelefonerne inden skoledagen går i gang. Det er blevet besluttet for at sikre elevernes trivsel og læring, lyder det fra Brøndby Kommune i en pressemeddelelse

Det er skolens bestyrelse og medarbejdere, som har besluttet en række principper om brugen af mobiler i skolen og SFO’en. Dette betyder blandt andet, at eleverne nu skal aflevere deres telefoner i aflåste kasser om morgenen. Eleverne får telefonerne udleveret efter endt skoledag, mens de ældste elever også vil få telefonerne i den store pause.

-”I forbindelse med det kvalitetsløft vi er i gang med på skolerne, har vi stort fokus på elevernes trivsel. Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til elevernes trivsel, men vi kan ikke se bort fra, at de sociale medier og børn og unges tid bag skærmen og især på de sociale medier også spiller en rolle”, siger Anette Pilmark, formand for Børne- og Skoleudvalget i Brøndby Kommune, og fortsætter:

-”I den inddragende proces vi har haft i efteråret, har eleverne selv efterlyst mere tid til nærvær og fællesskaber, og derfor er jeg meget glad for, at der laves lokale principper for, hvordan og hvornår mobiltelefonen skal bruges og ikke bruges, så vi kan give eleverne et frirum fra de sociale medier når de er i skole og SFO”, siger hun.

De nye regler gælder også for smartwatches og andre digitale enheder.

LÆS OGSÅ: Danske forældre ønsker anbefalinger om skærmtid

Mathias Tesfaye (S), børne- og undervisningsminister, har tidligere varslet, at der i løbet af det næste skoleår også vil komme anbefalinger eller retningslinjer for mobiltelefoner i skolerne. 

Mere til historien

Ønsker du et forbud mod skærme på de danske skoler generelt eller er du imod de nye tiltag? Skriv gerne din kommentar i kommentarfeltet herunder.

Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram