Du skal selv kunne skifte telefonens batteri fra 2027

Det er nu vedtaget, at alle bærbare elektroniske enheder, der sælges i EU, skal have udskifteligt batteri inden 2027.

LG G Flex batteri
LG G Flex er den første telefon med et batteri der buer (Foto: MereMobil.dk)

Europa-Kommissionen har tidligere på ugen vedtaget, at der inden 2027 skal være udskiftelige batterier på alle bærbare enheder. Det skriver Android Authority.

Beslutningen kommer efter Europa-Parlamentet tilbage i juni måned godkendte forslaget og sendte det videre. Og nu er det altså endelig godkendt. Det betyder, at det bliver gældende i EU og formegentlig også EFTA-landene (Norge, Island og Liechtenstein) som følge af EØS-samarbejdet.

LÆS OGSÅ: Du skal selv kunne skifte telefonens batteri

Hvis du havde mobiltelefon før smartphonen, så kan du sikkert huske, at man oftest selv – hurtigt og nemt – kunne tage batteriet ud og skifte dette. Om det bliver præcis sådan igen, det er op til producenterne. De har frem til 2027 til at finde ud af, hvordan de vil løse dette.

Kort og godt gælder det i hvert fald, at alle telefoner som lanceres i EU, skal have et batteri, hvor brugeren nemt kan udskifte dette uden specialværktøj eller ekspertise inden 2027.

LÆS OGSÅ: Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

For køretøjer, der er ”lettere” elektriske, som el-scootere, el-cykler og el-knallerter, så skal det være muligt for uafhængige værksteder (eller lignende) at skifte batteriet. Det betyder altså, at det ikke nødvendigvis skal være muligt for brugerne selv.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Samtidig med kravet om de udskiftelige batterier er der også indført nye og strammere krav til genbrug af batterier, når disse har udtjent deres levetid. Det betyder, at producenterne selv skal indsamle mindst 63 procent af de anvendte batterier inden udgangen af 2027 – og 73 procent inden udgangen af 2030.

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Apple fortalte ikke om vigtig iPhone-ændring

Nu kommer pengene til dem, som lagde sag an mod Apple for at gøre iPhones langsommere. 627 kroner er på vej.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Apple udvikler ny batteritype med længere levetid

En rapport peger på, at Apple arbejder på en ny batteritype med forbedret performance og opladehastighed.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram