Teknologi trækker kvaliteten ned i nye biler

Kvaliteten i nye biler er den ringeste i 37 år, viser en årlig undersøgelse, hvor dominerende producenter flopper.

Polestar 4 (Foto: Polestar)
Polestar har sammen med Tesla kørt sig ind på en topplacering blandt de mest fejlfyldte biler. Det viser en undersøgelse foretaget af den amerikanske analysevirksomhed J.D. Power. (Foto: Polestar/PR)

Fejlfyldte trådløse opladningsmåtter til mobilen, infotainmentsystemer der driller og problemer med kørselsassistenter er de mest udbredte typer af fejl, som plager nye biler.

Det viser en ny kvalitetsundersøgelse fra den amerikanske analysevirksomhed J.D. Power.

Her brillierer Googlesystemet Android Automotive med 0,51 fejl i snit, mens øvrige infotainmentsystemer forårsager 0,3 fejl per bil.

Undersøgelsen viser i det hele taget, at bilindustrien har gevaldige problemer med kvaliteten. Og at den manglende kvalitet er stigende.

Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Således vurderede J.D. Power at kvaliteten i sidste års undersøgelse var faldet med 11 procentpoint siden året før, og i årets udgave af “Initial Quality Study” er faldet øget, så kvaliteten nu er 20 procentpoint ringere.

Så stort et fald er aldrig registeret før i “Initial Quality Study”‘s 37 årige historie.

De store syndere

Ifølge Computerworld noterer J.D. Power i undersøgelsen, at der er en stigning i antallet af fejl på otte ud af ni parametre – kun selve køreoplevelsen holder niveau.

J.D. Power noterer også at, hvad der før var simple og pålidelige dele som dørhåndtag, begynder at blive store fejlkilder i bestræbelserne på at genopfinde dem.

Her er der en tendens i særligt elbilerne, som boner ud med syv af de mest fejlfyldte ti modeller.

Her er elbil-mærkerne Tesla og Polestar store syndere, som sammen med elbiler fra Volkswagen Group og Polestars søstermærke Volvo, også gjorde sig negativt bemærket i undersøgelsen sidste år.

Polestar-bilerne fejler i snit 3,13 gange, mens Tesla-ejere i gennemsnit oplever 2,57 fejl, mens Volvo og Chrysler, ifølge J.D. Power, deler skamlens meget lidt flatterende tredjeplads med 2,5 fejl i snit. Runner up er VW der præsterer 2,49 fejl i snit.

Undersøgelsens dukse findes hos amerikanske Dodge, Ram og, noget overraskende, italienske Alfa Romeo. Hos de tre mærker noteres henholdsvis 1,40, 1,41 og 1,43 fejl i snit, skriver Computerworld.

Vender man tilbage til problemerne med infotainment-systemerne, så er det ikke kun Googles Android Automotive, som driller. Således volder Apple Carplay også bilejerne problemer.

GUIDE: Her er prisen på en elbilopladning

Med til historien hører også, at J.D. Powers undersøgelse er foretaget blandt amerikanske forbrugere. Om resultatet ville være det samme, hvis undersøgelsen var lavet i Europa – eller for den sags skyld blandt de danske bilejere – må stå hen i det uvisse, men som udgangspunkt er der ikke kvalitetsforskel på en Polestar eller en VW solgt og leveret i Arizona eller på Fyn.

Du kan på Computerworld.dk se nærmere, hvordan de enkelte biler klarer sig i undersøgelse.

Mere til historien

Undersøgelsen lander i slipstrømmen på nye tal, som viser at antallet af elbiler på EU-landevejen fortsat stiger. Således steg indregistreringen af elbiler alene i Danmark med vilde 102,4 procent. Læs mere om det her

BYD Atto 3 har anhængertræk og gratis strøm

BYD imødekommer et ønske fra bilkøbere og er nu klar med aftageligt anhængertræk på Atto 3 samt gratis strøm.

(mere…)
Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Tesla er nu verdens mest solgte bil

Toyota har i mange år solidt været verdens mest solgte bil, men nu må de give titlen videre.

(mere…)
Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Fisker har indgivet konkursbegæring.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram