Teknologi trækker kvaliteten ned i nye biler

Kvaliteten i nye biler er den ringeste i 37 år, viser en årlig undersøgelse, hvor dominerende producenter flopper.

Polestar 4 (Foto: Polestar)
Polestar har sammen med Tesla kørt sig ind på en topplacering blandt de mest fejlfyldte biler. Det viser en undersøgelse foretaget af den amerikanske analysevirksomhed J.D. Power. (Foto: Polestar/PR)

Fejlfyldte trådløse opladningsmåtter til mobilen, infotainmentsystemer der driller og problemer med kørselsassistenter er de mest udbredte typer af fejl, som plager nye biler.

Det viser en ny kvalitetsundersøgelse fra den amerikanske analysevirksomhed J.D. Power.

Her brillierer Googlesystemet Android Automotive med 0,51 fejl i snit, mens øvrige infotainmentsystemer forårsager 0,3 fejl per bil.

Undersøgelsen viser i det hele taget, at bilindustrien har gevaldige problemer med kvaliteten. Og at den manglende kvalitet er stigende.

Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Således vurderede J.D. Power at kvaliteten i sidste års undersøgelse var faldet med 11 procentpoint siden året før, og i årets udgave af "Initial Quality Study" er faldet øget, så kvaliteten nu er 20 procentpoint ringere.

Så stort et fald er aldrig registeret før i "Initial Quality Study"'s 37 årige historie.

De store syndere

Ifølge Computerworld noterer J.D. Power i undersøgelsen, at der er en stigning i antallet af fejl på otte ud af ni parametre - kun selve køreoplevelsen holder niveau.

J.D. Power noterer også at, hvad der før var simple og pålidelige dele som dørhåndtag, begynder at blive store fejlkilder i bestræbelserne på at genopfinde dem.

Her er der en tendens i særligt elbilerne, som boner ud med syv af de mest fejlfyldte ti modeller.

Her er elbil-mærkerne Tesla og Polestar store syndere, som sammen med elbiler fra Volkswagen Group og Polestars søstermærke Volvo, også gjorde sig negativt bemærket i undersøgelsen sidste år.

Polestar-bilerne fejler i snit 3,13 gange, mens Tesla-ejere i gennemsnit oplever 2,57 fejl, mens Volvo og Chrysler, ifølge J.D. Power, deler skamlens meget lidt flatterende tredjeplads med 2,5 fejl i snit. Runner up er VW der præsterer 2,49 fejl i snit.

Undersøgelsens dukse findes hos amerikanske Dodge, Ram og, noget overraskende, italienske Alfa Romeo. Hos de tre mærker noteres henholdsvis 1,40, 1,41 og 1,43 fejl i snit, skriver Computerworld.

Vender man tilbage til problemerne med infotainment-systemerne, så er det ikke kun Googles Android Automotive, som driller. Således volder Apple Carplay også bilejerne problemer.

GUIDE: Her er prisen på en elbilopladning

Med til historien hører også, at J.D. Powers undersøgelse er foretaget blandt amerikanske forbrugere. Om resultatet ville være det samme, hvis undersøgelsen var lavet i Europa - eller for den sags skyld blandt de danske bilejere - må stå hen i det uvisse, men som udgangspunkt er der ikke kvalitetsforskel på en Polestar eller en VW solgt og leveret i Arizona eller på Fyn.

Du kan på Computerworld.dk se nærmere, hvordan de enkelte biler klarer sig i undersøgelse.

Mere til historien

Undersøgelsen lander i slipstrømmen på nye tal, som viser at antallet af elbiler på EU-landevejen fortsat stiger. Således steg indregistreringen af elbiler alene i Danmark med vilde 102,4 procent. Læs mere om det her

Tesla på vej med mere baghjul til konkurrenterne

Tesla sælger og sælger på det danske marked for elbiler. Nu kommer Tesla med en opdateret og hurtigere Model Y.

(mere…)
Elbiler stod for mere end en femtedel af bilsalget i EU

I august stod elbilerne for første gang for over 20 procent af salget.

(mere…)
Analyse: Afskibningen af elbiler stiger - igen

Afskibningen af eldrevne køretøjer vil i 2024 være steget med cirka 60 procent på to år.

(mere…)
Tesla dumper priserne igen – denne gang på luksusmodellerne

Så skete det igen! Tesla har nemlig sænket priserne på deres luksusmodeller Model S og Model X med op til 20 procent.

(mere…)
Nu er ny Tesla Model 3 officiel

Tesla har lanceret den nye Model 3 og dermed offentliggjort billeder, danske priser og specifikationer på den nye model.

(mere…)
Tesla Model 3 Highland spottet på de tyske veje

SE BILLEDER: Den nye Tesla Model 3 Highland er netop set på de tyske motorveje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram