Elbilerne i EU har vilde vækstrater

Flere end 500.000 nye elbiler i EU i år. Danmark oplevede en imponerende stigning på 102,4 procent.

en bil på vejen
Der kom mere end en halv million nye elbiler i EU fra januar til maj. Det er en stigning på 50,5 procent sammenlignet med sidste år. Foto: De Danske Bilimportører

Elbilernes fremmarch i EU fortsætter. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Elbilernes markedsandel i EU er således vokset fra 9,6 procent til 13,8 procent i maj 2023 sammenlignet med maj 2022.

I alt blev der ifølge De Danske Bilimportører indregistreret 129.847 elbiler i EU i maj. Det er hele 70,9 procent flere end sidste år.

Der var vækst i elbilsalget på de fleste af EU’s markedet, men det er Finland, Grækenland og Belgien, som har haft de største vækstrater på henholdsvis 230,1, 207,7 og 204,1 procent.

Danmark oplevede også en imponerende stigning på 102,4 procent. Det betyder også, at der kom mere end en halv million nye elbiler i EU fra januar til maj, hvilket udgør en stigning på 50,5 procent sammenlignet med sidste år.

I alt blev der på tværs af drivmidler i maj registreret næsten en million nye biler i EU, hvilket er en stigning på 18,5 procent sammenlignet med maj 2022.

– “Det er glædeligt, at der fortsat er bedring i bilsalget på tværs af EU. Udviklingen i antallet af elbiler illustrerer hvor stærkt det går, og det er positivt, at vi i EU så tidligt på året har ramt en halv million nye elbiler,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Det er den 10. sammenhængende måned med vækst i EU, konstaterer De Danske Bilimportører.

De fire største markeder havde alle flere nyregistreringer end sidste år. Den samlede vækst i EU var større end i Danmark, hvor der var 3,8 procent flere nyregistreringer i maj 2023 end i maj 2022.

År til dato er bilmarkedet i EU vokset med 18 procent til 4,4 millioner registreringer.

Mere til historien

Blandt de øvrige drivmidler steg antallet af hybridbiler med 27,6 procent, mens plug-in hybriderne oplevede et lille fald på 0,6 procent i maj. Der kom 12,6 procent flere benzinbiler på vejene, men markedet for dieselbiler gik tilbage med 2,9 procent.

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram