Disse 6 funktioner i Gmail er virkelig smarte og sparer dig tid

TIP: Din Gmail er fyldt med kunstig intelligens, AI. Læs her hvordan du bruger den nye teknologi og sparer tid.

Gmail gør brug af AI (Foto: Google)
Gmail gør brug af AI (Foto: Google)

Ved præsentationen Google I/O tidligere i år introducerede Google måder, hvor AI kan være nyttig for almindelige brugere. Det er blandt andet i Gmail med ”hjælp mig at skrive”-funktionen.

Der er dog allerede en række AI-drevne funktioner i Gmail – og nogen har været der i årevis.

Gmail på vej med smart funktion til online-shoppere

Google har netop fremhævet seks AI-drevne funktioner, som gør Gmail mere nyttig til en række opgraver.

Helt me write

”Hjælp mig med at skrive” kan oprette kladder til dig, som er baseret på simple inputs. Dette er allerede nu tilgængeligt, som en del af Workspace Labs-programmet. Dette kan du tilmelde dig til online.

Når først du har adgang til værktøjet, så vil du kunne se ikonet ”Hjælp mig at skrive”, når du vælger ”Skriv en ny email i Gmail”. Derefter skal du finde stjernen med en blyant og tilføje inputs, som forklarer, hvad du ønsker, at din mail omhandler.

Teknologien til ”hjælp mig at skrive” bygger på tidligere generative modeller, som har været brugt til Gmails Smart Compose og Smart Reply-funktioner.

Smart Compose

Hvis du ønsker forslag til noget i en mail, men fortsat at skrive størstedelen selv, så er Smart Compose-funktionen løsningen. Her får du forslag undervejs.

Denne funktion benytter en hybridsprogsgenereringsmodel og kører den på Tensor Processing Units (TPU’er) for at vise formuleringsforslag. Med et tryk på ”Tab”-knappen accepteres forslaget og indsættes i din mail-kladde.

Smart Compose er også rigtig god, hvis man ikke er så god til formuleringer eller man skriver på et andet sprog end ens modersmål. Smart Compose er tilgængelig på engelsk, spansk, fransk og italiensk.

LÆS OGSÅ: Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Smart Reply

Smart Reply er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)
Smart Reply er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)

Smart Reply er virkelig genial, hvis du ikke har meget tid til at svare selv. Her kan du fluks sende et svar “uden at skrive noget”. Der kan genereres op til tre mulige svar på emails, som du modtager. Med to klik eller tryk kan du så vælge og sende dit svar.

Det kan være, at du får en mail, hvor der står om du har tid til at ses. Her kan du så benytte autogenerede svar som ”Ja det lyder godt”, ”Nej, det kan jeg desværre ikke” eller ”måske - lad os tales ved senere”.

En tilsvarende funktion findes allerede i Microsoft Outlook appen til Android og iPhone - og den virker på dansk.

Smart Reply gør brug af advanced machine learning technologier som ”deep neural networks”. Hvilket er når en computer lærer at gøre noget baseret ud fra tidligere eksempler. Det betyder også, at det sjældent er simple svar, som ”Ja”, ”Nej” eller ”Måske”, men mere nuancerede muligheder som ”Lyder godt – tæl mig med”, ”Beklager, det kan jeg ikke nå” eller ”Fantastisk, jeg er så klar”.

Gmail-teamet har gennemført en undersøgelse, hvor de fandt ud af, at det er tidskrævende at skrive den slags svar selv. Derfor er denne mulighed udviklet.

TIP: Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

Tabbed Inbox

Tabbed Inbox er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)
Tabbed Inbox er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)

Indbakken på din mail skal være nem at finde rundt i; der er ikke noget værre end, hvis den er ”rodet”. Det er her, at indbakken med faner er god.

Gmail-fanger er afhængige af et klassifikationssystem, hvor maskinlæring benyttes til at bestemme, hvor en bestemt mail skal være. Der er fem forskellige indbakkefaner: Primær, Kampagner, Social, Opdateringer og Fora. Hvor mange du vil bruge, det er op til dig.

Vises en mail under en forkert fane, så kan du trække den over i den rigtige fane. På denne måde hjælper og træner du også den til, at finde ud af det en anden gang.

Summary Cards

Summery Card er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)
Summery Card er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)

Oversigtskort eller Summery Cards kan hjælpe dig, når du får en mail med en masse information, men du kun behøver ”uddrag af indholdet”. Det kan være reservationen af en flybillet. Her er det, som nok interesserer dig mest, dato og klokkeslæt for dine flyvninger, med i denne slags mails følger altid en masse skriveri med, som oftest er irrelevant.

Det kan også være, at du har købt en ting online og ønsker at se øverst, hvad du har bestilt fremfor en masse detaljer omkring forsendelse m.m.

Ved brug af heuristiske og maskinlæringsalgoritmer så søger Summery Card-teknologien efter bestemt data fra indgående mails for at forstå, hvilken type besked det er og hvad det vigtigste indhold er i beskeden.

Bruger du funktionen vil den så vise det, som den mener er vigtigst øverst. Du kan selv scrolle videre, hvis du vil se den oprindelige mail.

Nudging

Nudging er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)
Nudging er en af funktionerne i Gmail, som gør brug af AI (Foto: Google)

Hvis du – ligesom de fleste – har glemt at svare på en e-mail, så kan du blive mindet om at svare eller følge op på vigtige beskeder. Nudging-funktionen minder dig om det.

Nudging er også den første AI-funktion i Gmail, som virker på både modtagne og sendte mails.

På de indgående mails bruger Nudging en maskinlæringsmodel til at registrere, hvilke du ikke har svaret på og forudsige hvilke, som du normalt ville besvare. Derfor vil den efter et par dage automatisk bringe en mail, som du ikke har svaret på, til toppen af din indbakke med beskeden om, at denne mail er modtaget for tre dage siden – ønsker du at svare?

Nudging kan også minde dig om beskeder, som du har sendt, men ikke fået svar på. Den spørger derfor efter tre dage uden svar, om du ønsker at sende en opfølgning afsted.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Google har også netop startet udrulningen af en ny Pixel Feature Drop opdateringen, hvilket bringer nye funktioner med sig.

Nye telefoner fra Google: Pixel 8 og Pixel 8 Pro
(mere…)
Google lover Android-opdateringer i 7 år

Ny standard for opdatering af Android. Google sætter med løftet om 7 års opdateringer konkurrenterne til vægs.

(mere…)
Nu skal Chomebook have flere kræfter

Chromebook Plus er en ny serie af computere til skoler, hvor lagerplads og ydelse er opgraderet.

(mere…)
Fartkontrol-apps: Hvilken er bedst?
(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Podcast app lukker
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram