Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix’ vil forhindre brugere i at dele abonnement.

Netflix-streaming
Cyberkriminelle faldbyder Premium-abonnement til Netflix. (Foto: John-Mark)

Verdens største leverandør af it-sikkerhedsløsninger, Check Point Software Technologies, advarer nu om ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer på det mørke internet.

Advarslen kommer efter streaminggiganten har sat gang i udrulningen af den meget omdiskuterede funktion, der gør, at brugere ikke længere kan dele deres Netflix-konto med venner og familie uden for husstanden.

Ifølge Check Point Research har ændringerne skabt et ideelt scenarie for cyberkriminelle.

De cyberkriminelle forsøger at udnytte Netflix-brugere, der leder efter en billig adgang til streamingtjenesten. Det sker blandt andet på beskedtjenesten Telegram.

Her faldbydes adgang til Netflix-konti med Premium-abonnement til en pris helt ned til 15 kroner om måneden.

Eksempel på, hvordan en Netflix-konto sælges via Telegram
Eksempel på, hvordan en Netflix-konto sælges via Telegram. Screendump: Check Point Software Technologies

Advarer danske forbrugere

Check Point advarer de danske forbrugere mod at købe en Netflix-konto via sælgerne på Telegram og Darknet – de billige abonnementer er nemlig ofte stjålet fra intetanende brugere, skriver Check Point Research i en pressemeddelelse.

– “Cyberkriminelle udnytter ofte ændringer i forbrugernes adfærd til deres fordel. Ændringerne hos Netflix er ingen undtagelse,” udtaler Balder Borup, Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Han tilføjer:

– “Det er dog vigtigt at understrege, at der i langt de fleste tilfælde er tale om Netflix-konti, som hackere har fået adgang til ved for eksempel datalæk eller gennem phishing e-mails.”.

Balder Borup forklarer, at Check Point Research er stødt på flere tilfælde, hvor brugere har købt en Netflix-konto med Premium-abonnement via Darknet, men aldrig fået adgang eller har fået deres konti blokeret efter kort tid.

– “Derfor opfordrer vi forbrugerne til ikke at lade sig friste af tilbud, der ved første øjekast virker for gode til at være sande.”

Check Point anbefaler også nuværende brugere af Netflix til at være opmærksomme på, om de har fået kompromitteret adgangen til deres Netflix-konto.

Med til historien hører også, at der er stor forskel på Netflix-priserne rundt om i verden. I Tyrkiet koster premium-abonnementet, hvad der svarer til cirka 47 kroner. Det dyreste land er Lichtenstein, hvor det koster 187 kroner om måneden. Prisen i Danmark er 149 kroner om måneden.

LÆS OGSÅ: TV 2 Play har succes med at bremse gratister


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Et simpelt råd der kan holde hackere fra, at snuppe login til Netflix er, som altid, at anvende et stærkt og sikkert password. Samtidig skal man holde øje med, om andre tilgår ens konti uden samtykke. Sker det så log ud og lav et nyt login med det samme.

Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Nu er det slut

Næste år kan du ikke se C More, der startede som FilmNet og blev til Canal+.

(mere…)
Så er Disney+ klar med reklame-abonnement i Danmark

I dag har Disney+ fået et ekstra abonnement på ”hylden”. Det er nemlig i dag, at du kan købe Disney+ med reklamer.

(mere…)
Apple sætter prisen op på Apple TV+

Brugere af Apple-tjenesterne Arcade og Apple TV+ skal af med flere penge.

(mere…)
Disney+ fjerner film og serier

Film, som ud af det blå er fjernet fra Disney+, dukker op på betalingsplatforme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram