Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix’ vil forhindre brugere i at dele abonnement.

Netflix-streaming
Cyberkriminelle faldbyder Premium-abonnement til Netflix. (Foto: John-Mark)

Verdens største leverandør af it-sikkerhedsløsninger, Check Point Software Technologies, advarer nu om ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer på det mørke internet.

Advarslen kommer efter streaminggiganten har sat gang i udrulningen af den meget omdiskuterede funktion, der gør, at brugere ikke længere kan dele deres Netflix-konto med venner og familie uden for husstanden.

Ifølge Check Point Research har ændringerne skabt et ideelt scenarie for cyberkriminelle.

De cyberkriminelle forsøger at udnytte Netflix-brugere, der leder efter en billig adgang til streamingtjenesten. Det sker blandt andet på beskedtjenesten Telegram.

Her faldbydes adgang til Netflix-konti med Premium-abonnement til en pris helt ned til 15 kroner om måneden.

Eksempel på, hvordan en Netflix-konto sælges via Telegram
Eksempel på, hvordan en Netflix-konto sælges via Telegram. Screendump: Check Point Software Technologies

Advarer danske forbrugere

Check Point advarer de danske forbrugere mod at købe en Netflix-konto via sælgerne på Telegram og Darknet – de billige abonnementer er nemlig ofte stjålet fra intetanende brugere, skriver Check Point Research i en pressemeddelelse.

– “Cyberkriminelle udnytter ofte ændringer i forbrugernes adfærd til deres fordel. Ændringerne hos Netflix er ingen undtagelse,” udtaler Balder Borup, Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Han tilføjer:

– “Det er dog vigtigt at understrege, at der i langt de fleste tilfælde er tale om Netflix-konti, som hackere har fået adgang til ved for eksempel datalæk eller gennem phishing e-mails.”.

Balder Borup forklarer, at Check Point Research er stødt på flere tilfælde, hvor brugere har købt en Netflix-konto med Premium-abonnement via Darknet, men aldrig fået adgang eller har fået deres konti blokeret efter kort tid.

– “Derfor opfordrer vi forbrugerne til ikke at lade sig friste af tilbud, der ved første øjekast virker for gode til at være sande.”

Check Point anbefaler også nuværende brugere af Netflix til at være opmærksomme på, om de har fået kompromitteret adgangen til deres Netflix-konto.

Med til historien hører også, at der er stor forskel på Netflix-priserne rundt om i verden. I Tyrkiet koster premium-abonnementet, hvad der svarer til cirka 47 kroner. Det dyreste land er Lichtenstein, hvor det koster 187 kroner om måneden. Prisen i Danmark er 149 kroner om måneden.

LÆS OGSÅ: TV 2 Play har succes med at bremse gratister


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Et simpelt råd der kan holde hackere fra, at snuppe login til Netflix er, som altid, at anvende et stærkt og sikkert password. Samtidig skal man holde øje med, om andre tilgår ens konti uden samtykke. Sker det så log ud og lav et nyt login med det samme.

Viaplay er klar med reklame-abonnement

Nu er Viaplay hoppet med på vognen om et billigere abonnement med reklamer.

(mere…)
Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
Her er de 10 mest sete serier på Netflix

Netflix er klar med opgørelsen over de mest sete serier i anden halvdel af 2023. Se listerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram