TV 2 Play har succes med at bremse gratister

Deling af adgangskoder koster anslået TV 2 et trecifret millionbeløb om året.

Er du en af dem der gerne vil streame “Dansegarderoben”, så skal du være opmærksom på, at TV 2 holder øje med, hvem der logger ind på TV 2 Play. Foto: Tine Harden/TV 2

TV 2 har nærmest med et trylleslag reduceret antallet af brugere der mod abonnementsreglerne deler adgangskoder til mediehusets streamingtjeneste TV 2 Play.

Det skriver Politiken. Her kan man læse, at TV 2 med simple tiltag på kort tid har skåret antallet af gratister ned med 50.000 fra 300.000 til 250.000.

Og det er ikke småpenge der er i spil, når der deles adgangskoder. TV 2 anslår, at deling af adgangskoder koster tv-stationen et trecifret millionbeløb. Om året, vel at mærke.

Ifølge Stig Møller Christensen, kommerciel og digital direktør hos TV 2, så har man informeret brugeren via mail om, at de har logget på fra en ny enhed og at deling af abonnementet kun er tilladt inden for husstanden.

– “Bare det, at vi er begyndt at kommunikere de her ting, har faktisk en adfærdsregulerende effekt,” siger Stig Møller Christensen til Politiken.

Han tilføjer, at man er inde i overvejelser om, hvilke konsekvenser det skal have, hvis brugerne ignorer mailen og fortsætter med at bryde reglerne.

TV 2 har således med succes meldt sig ind i kampen om bekæmpelsen af gratisterne på det store streaminghav.

Netflix sætter hårdt ind

Netflix satte sidste år fart på deres kamp, og nu er den amerikanske streamingtjeneste klar med en stramning.

Således kan man læse på streamingkæmpens hjemmeside, at det meget snart ikke kun vil være den, som har “lånt” abonnentens login, som rammes, men også dig som abonnent og som bruger på det som Netflix definerer som en “primær” placering.

Straffen er, at dine enheder risikerer at blive spærret og forment adgang til tjenesten.

Netflix bruger oplysninger, som IP-adresser, enheds-id’er og kontoaktivitet til at fastslå om en enhed, der er logget på din konto, er forbundet til din primære placering.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Først på året varslede Rettighedsalliancen, som er en sammenslutning af organisationer indenfor blandt andet film-branchen, at password-delere på streamingtjenester kunne ende med at modtage politianmeldelser. Det lader dog til og være bremset – læs mere om det her

Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Atter prisstigninger på TV 2 Play

Det er blevet dyrere for nye abonnenter på TV 2 Play på udvalgte pakker, men eksisterende kunder er ikke fredet.

(mere…)
Viaplay sætter hårdt ind mod kontodeling

Nu vil Viaplay også forsøge, at stoppe kontodeling med nye tiltag, som starter i juni.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram