Passworddeling på streamingtjenester bliver ikke politianmeldt

Streamingtjenesterne planlægger ikke at politianmelde password-delere.

Nokia Streaming Box 8000
Deling af passwords til streamingtjenester udløser umiddelbart ikke en politianmeldelse (Foto: MereMobil.dk)

I starten af 2023 varslede Rettighedsalliancen at password-delere på streamingtjenester kunne ende med at modtage politianmeldelser. Dette lader dog til og være bremset - nemlig af tjenesterne selv.

Til Politiken udtalte Maria Fredenslund, direktør for Rettighedsalliancen, at hun godt kunne forestille sig at politiet ville gå ind i sager om deling af passwords, og omtalte det som et stort problem for tjenesterne.

LÆS OGSÅ: Der er ikke behov for indgreb mod gratister

"Vi skal ikke samme vej som 00'erne"

Hvis vi tager et kig på DR's rundspørge undersøgelse blandt streamingtjenesterne, så ser det ikke ud til, at der er noget at frygte.

Til DR udtaler Yousee sig:

Grundlæggende tror jeg ikke på, at man skal samme vej, som musikbranchen gik i starten af 00’erne, hvor man retsforfulgte sine egne brugere (for piratkopiering, red.)

Det er jo en balance mellem at oplyse og orientere brugerne om, hvad der er den rigtige adfærd. Og så er det et spørgsmål om, at vi må implementere nogle forskellige mekanismer, der gør, at vi forsøger at begrænse den her deling så meget, som vi nu kan på vores side.

Mediedirektør i Yousee, Kim Poul Christensen

Netflix har ikke planer om at gå politiets vej. De har ikke udtalt sig til DR, men har tidligere udtalt til Hollywood Reporter, at de aldrig vil lancere noget, der føles som at stramme skruen.

Vi har tidligere skrevet om forskellige indgreb. Vi skal nok forvente at det i 2023 bliver sværere for gratisterne.

Andre metoder

TV 2 Play har heller ingen planer om politianmeldelser. Til DR fortæller TV 2 Play følgende:

I første omgang vil vi gradvist prøve forskellige tiltag af og kombinere dem med hinanden for at forhindre ulovlig deling af abonnementer, og det styrende princip bliver nudging

TV 2 Play

Nudging er betegnelsen for og ændre brugernes vaner og adfærd, fremfor og stramme grebet for meget.

LÆS OGSÅ: TV 2 Play har rundet 1 million abonnenter

HBO Max kommer ikke med et decideret svar på, om de vil politianmelde, men oplyser følgende:

Vi forventer, at personer, der bor i samme husstand, deler samme konto/adgangskode, hvilket er tilladt i vores brugeraftale. Vi er klar over, at deling af adgangskoder uden for husstanden forekommer, og vi anvender en række metoder til at opdage og modvirke den aktivitet.

HBO Max

Det tyder derfor på, at det ikke er politianmeldelser, som er streamingstjenesternes modspil til dem der deler adgangskoder på tværs af flere hustande.

Derimod er det nærmere forskellige værktøjer og metoder til og forhindre det, som bliver sat i spil. Nok noget i retningen af hvad vi ser hos Netflix.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

RettighedsAlliancen beskrives som en interesseorganisation, hvis formål er og beskytte kreatives branchers rettigheder.

CBB Mobil lader dig mixe mobil og streaming

CBB Mix er navnet på et nyt koncept, der lader mobilkunderne, kombinere mobiltelefoni og streamingtjenester.

(mere…)
Deling af din Netflix-konto kommer snart til at koste ekstra

Det skal snart være HELT slut med at dele din Netflix konto - uden at betale for det. 

(mere…)
Hver uge streamer 90 procent af danskerne

Danskerne har for alvor taget streaming til sig. DR-rapporten "Medieudviklingen 2022" viser, at 90 procent af danskerne streamer hver uge.

(mere…)
Netflix klar med redesignet app til iPhone

Netflix-appen til iOS har fået en overhaling. En ny opdatering er klar, som inkluderer en ny redesignet brugerflade.

(mere…)
Apple vil have rettigheder til Premier League

RYGTE: Apple har købt rettigheder til bl.a. baseball og den amerikanske fodboldliga. Nu forlyder det, at Apple vil have rettigheder til Premier League.

(mere…)
Husalteret samler ikke længere familien

Fjernsynet har for mange været "hus-alteret" og stedet, hvor familien samledes. Sådan er det ikke længere - kun i særlige tilfælde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram