Rygtebørsen: Apple vil drille regler om USB-C

EU truer Apple, men holder en kattelem åben.

iPhone12-oplader-USB-A-lightning
Apple har i teorien helt frem til udgangen af 2024 til at skifte fra lightning til USB-C. (Foto: MereMobil.dk)

Du skal ikke forvente, at du får en endnu en enhed, som kan oplades med USB-C-kabel, næste gang du skifter til den nyeste iPhone. Apple har nemlig rigtig god mulighed for, at vende både forbrugerne og EU ryggen.

Kravet om USB-C-opladning i EU er et kup mod Apples “indhegning” af egne produkter.

Den amerikanske tech-gigant kan meget vel benytte sig af et par smuthuller, så når den nye iPhone – iPhone 15? – traditionen tro forventes afsløret til september, skal du ikke forvente, at Apples eget Lightning-stik er udskiftet med USB-C.

Rygtebørsen siger …

På rygtebørsen hurserer adskillige mere eller mindre plausible historier om, hvordan Apple vil og kan omgå kravet om USB-C.

Et af de mere plausible rygter er, at Apple har udviklet et trick, hvor en iPhone kun opnår maksimal opladningshastighed, hvis det er Apples egne produkter – kabler og opladere – som anvendes.

Apple vil ganske simpelt lade softwaren afgøre om det er Apples egne eller Apple-godkendte produkter som anvendes, siger rygterne.

EU advarer Apple

Det er ikke kun tech-nørder og lignende godtfolk, som lytter med på vandrørerne. Det gør EU også. Således advarer kommissæren for det indre marked, Thierry Breton, ifølge mediet Leif Shows Apple i den tyske landsdækkende ugeavis Die Zeit.

Ifølge Die Zeit har Thierry Breton sendt et brev til Apples topledelse, og brevet er utvetydigt: “Elektroniske enheder, der ikke lever fuldt ud op til kravene til en fælles lade-standard, vil ikke blive godkendt til salg i EU-landene.”

Men mens EU advarer Apple, så holder EU selv en kattelem åben. Ifølge EU’s regler om USB-C skal EU-landene have implementeret den nye standard med udgangen af i år. Men for fabrikanter (læs: blandt andre Apple, red.) gælder kravet først med udgangen af 2024.

Så leger man med tanken om nye iPhone-modeller med USB-C-stik, så kan Apple ikke kun springe iPhone 15 over, men faktisk også iPhone 16, så længe EU-kravet om USB-C har deadline den 28. december 2024.

Efter denne dato er det i EU ulovligt, at sælge nye produkter, som ikke har USB-C-stik. Men der stilles altså – endnu – ikke krav om, at software ikke må spænde ben for fremmede produkter til opladning af for eksempel en iPhone …

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Allerede i 2021 dukkede der en iPhone op med USB-C-stik. Det var robotingeniøren Ken Pillonel som var træt af, at hans mobil skulle oplades med ligthning-stik. Derfor tog han sagen i egen hånd og lavede en iPhone om til, at kunne lades via USB-C. Læs mere om det her

iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
Risiko for brandfare! Ikea tilbagekalder powerbanks

Pas på din powerbank. Den kan være brandfarlig, lyder det fra Ikea.

(mere…)
HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram