Rygtebørsen: Apple vil drille regler om USB-C

EU truer Apple, men holder en kattelem åben.

iPhone12-oplader-USB-A-lightning
Apple har i teorien helt frem til udgangen af 2024 til at skifte fra lightning til USB-C. (Foto: MereMobil.dk)

Du skal ikke forvente, at du får en endnu en enhed, som kan oplades med USB-C-kabel, næste gang du skifter til den nyeste iPhone. Apple har nemlig rigtig god mulighed for, at vende både forbrugerne og EU ryggen.

Kravet om USB-C-opladning i EU er et kup mod Apples "indhegning" af egne produkter.

Den amerikanske tech-gigant kan meget vel benytte sig af et par smuthuller, så når den nye iPhone - iPhone 15? - traditionen tro forventes afsløret til september, skal du ikke forvente, at Apples eget Lightning-stik er udskiftet med USB-C.

Rygtebørsen siger ...

På rygtebørsen hurserer adskillige mere eller mindre plausible historier om, hvordan Apple vil og kan omgå kravet om USB-C.

Et af de mere plausible rygter er, at Apple har udviklet et trick, hvor en iPhone kun opnår maksimal opladningshastighed, hvis det er Apples egne produkter - kabler og opladere - som anvendes.

Apple vil ganske simpelt lade softwaren afgøre om det er Apples egne eller Apple-godkendte produkter som anvendes, siger rygterne.

EU advarer Apple

Det er ikke kun tech-nørder og lignende godtfolk, som lytter med på vandrørerne. Det gør EU også. Således advarer kommissæren for det indre marked, Thierry Breton, ifølge mediet Leif Shows Apple i den tyske landsdækkende ugeavis Die Zeit.

Ifølge Die Zeit har Thierry Breton sendt et brev til Apples topledelse, og brevet er utvetydigt: "Elektroniske enheder, der ikke lever fuldt ud op til kravene til en fælles lade-standard, vil ikke blive godkendt til salg i EU-landene."

Men mens EU advarer Apple, så holder EU selv en kattelem åben. Ifølge EU's regler om USB-C skal EU-landene have implementeret den nye standard med udgangen af i år. Men for fabrikanter (læs: blandt andre Apple, red.) gælder kravet først med udgangen af 2024.

Så leger man med tanken om nye iPhone-modeller med USB-C-stik, så kan Apple ikke kun springe iPhone 15 over, men faktisk også iPhone 16, så længe EU-kravet om USB-C har deadline den 28. december 2024.

Efter denne dato er det i EU ulovligt, at sælge nye produkter, som ikke har USB-C-stik. Men der stilles altså - endnu - ikke krav om, at software ikke må spænde ben for fremmede produkter til opladning af for eksempel en iPhone …

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Allerede i 2021 dukkede der en iPhone op med USB-C-stik. Det var robotingeniøren Ken Pillonel som var træt af, at hans mobil skulle oplades med ligthning-stik. Derfor tog han sagen i egen hånd og lavede en iPhone om til, at kunne lades via USB-C. Læs mere om det her

Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Facebook dropper Messenger-app til Apple Watch

KORT NYT: Læs og svar Messenger-beskeder direkte på dit Apple Watch, er snart fortid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram