Officielt: iPhone SKAL have USB-C

EU har nu meldt ud, at Apple skal implementere USB-C stik i iPhone, hvis de vil sælge telefonen i vores markedsområde.

USB-C oplader med USB-C-til-Lightning
USB-C er en nødvendighed at indføre på iPhone, hvis den skal sælges inden for EU efter december 2024 (Foto: MereMobil.dk)

Nu er det HELT officielt. Fra december 2024 skal alle telefoner, der sælges i EU, have USB-C stik til opladning og dataoverførsel, hvis produkterne altså har et fysisk stik.

EU’s ministerråd ratificerede aftalen i oktober og i dag er loven officielt underskrevet. Den træder i kraft den 27. december 2022.

Deadlinen for USB-stikket er den 28. december 2024. Efter denne dato er det ulovligt at sælge nye produkter, som ikke har USB C-stik.

Det store men!

Inden for mobilområdet er EU-loven reelt en ”lex-Apple-lov”. Altså en lovgivning der retter sig specielt mod Apple, da iPhone er den eneste telefon på det europæiske marked, ikke har USB-C stik.

Der er da også en lille finurlighed. Skæringsdatoen er som nævnt den 28. december 2024, men da Apple lancerer nye produkter i efteråret, kan Apple reelt trække ændringen af iPhone ind til efteråret 2025 – svarende til ”iPhone 17”.

Det skal dog siges, at Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere har været fremme med rygter om, at Apple vil indføre stikket allerede i iPhone 15 – det vil sige i 2023.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Apple går fuldt trådløst og fjerner alle stikforbindelser fra telefonerne inden EU-loven træder i kraft.

IKKE KUN TELEFONER: Lovgivningen omfatter følgende produktkategorier: Mobiltelefoner, digitale kameraer, hovedtelefoner og headsets, håndholdte konsoller, transportable højtalere, e-bogslæsere, tastaturer, mus, transportable navigationssystemer, in-ear headsets og bærbare computere, der oplades med kabel op til 100 watt, skal benytte USB-C.

Apple bruger allerede USB-C

Over en årrække har vi set at Apple i høj grad har flyttet sig væk fra Lightning-stikket. Det seneste eksempel er fjernbetjeningen til det nyeste Apple TV, hvor Lightning er udskiftet med USB C.

Hele iPad-serien har nu USB-C, ligesom det også er tilfældet for Mac-computere.

Det som står tilbage, er iPhone, hvor Apple hidtil holder fast i Lightning som stiktypen.

Se den hemmelige Apple robotBLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Målet med lovgivningen er at reducere mængden af elektronikaffald.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
EU stiller vilde krav til nye telefoner

EU har stiller nye krav til producenterne om blandt andet reparationsbarhed, holdbarhed og opgradering af styresystemet.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram