Officielt: iPhone SKAL have USB-C

EU har nu meldt ud, at Apple skal implementere USB-C stik i iPhone, hvis de vil sælge telefonen i vores markedsområde.

USB-C oplader med USB-C-til-Lightning
USB-C er en nødvendighed at indføre på iPhone, hvis den skal sælges inden for EU efter december 2024 (Foto: MereMobil.dk)

Nu er det HELT officielt. Fra december 2024 skal alle telefoner, der sælges i EU, have USB-C stik til opladning og dataoverførsel, hvis produkterne altså har et fysisk stik.

EU’s ministerråd ratificerede aftalen i oktober og i dag er loven officielt underskrevet. Den træder i kraft den 27. december 2022.

Deadlinen for USB-stikket er den 28. december 2024. Efter denne dato er det ulovligt at sælge nye produkter, som ikke har USB C-stik.

Det store men!

Inden for mobilområdet er EU-loven reelt en ”lex-Apple-lov”. Altså en lovgivning der retter sig specielt mod Apple, da iPhone er den eneste telefon på det europæiske marked, ikke har USB-C stik.

Der er da også en lille finurlighed. Skæringsdatoen er som nævnt den 28. december 2024, men da Apple lancerer nye produkter i efteråret, kan Apple reelt trække ændringen af iPhone ind til efteråret 2025 – svarende til ”iPhone 17”.

Det skal dog siges, at Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere har været fremme med rygter om, at Apple vil indføre stikket allerede i iPhone 15 – det vil sige i 2023.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Apple går fuldt trådløst og fjerner alle stikforbindelser fra telefonerne inden EU-loven træder i kraft.

IKKE KUN TELEFONER: Lovgivningen omfatter følgende produktkategorier: Mobiltelefoner, digitale kameraer, hovedtelefoner og headsets, håndholdte konsoller, transportable højtalere, e-bogslæsere, tastaturer, mus, transportable navigationssystemer, in-ear headsets og bærbare computere, der oplades med kabel op til 100 watt, skal benytte USB-C.

Apple bruger allerede USB-C

Over en årrække har vi set at Apple i høj grad har flyttet sig væk fra Lightning-stikket. Det seneste eksempel er fjernbetjeningen til det nyeste Apple TV, hvor Lightning er udskiftet med USB C.

Hele iPad-serien har nu USB-C, ligesom det også er tilfældet for Mac-computere.

Det som står tilbage, er iPhone, hvor Apple hidtil holder fast i Lightning som stiktypen.

Se den hemmelige Apple robotBLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Målet med lovgivningen er at reducere mængden af elektronikaffald.

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram