Officielt: iPhone SKAL have USB-C

EU har nu meldt ud, at Apple skal implementere USB-C stik i iPhone, hvis de vil sælge telefonen i vores markedsområde.

USB-C oplader med USB-C-til-Lightning
USB-C er en nødvendighed at indføre på iPhone, hvis den skal sælges inden for EU efter december 2024 (Foto: MereMobil.dk)

Nu er det HELT officielt. Fra december 2024 skal alle telefoner, der sælges i EU, have USB-C stik til opladning og dataoverførsel, hvis produkterne altså har et fysisk stik.

EU’s ministerråd ratificerede aftalen i oktober og i dag er loven officielt underskrevet. Den træder i kraft den 27. december 2022.

Deadlinen for USB-stikket er den 28. december 2024. Efter denne dato er det ulovligt at sælge nye produkter, som ikke har USB C-stik.

Det store men!

Inden for mobilområdet er EU-loven reelt en ”lex-Apple-lov”. Altså en lovgivning der retter sig specielt mod Apple, da iPhone er den eneste telefon på det europæiske marked, ikke har USB-C stik.

Der er da også en lille finurlighed. Skæringsdatoen er som nævnt den 28. december 2024, men da Apple lancerer nye produkter i efteråret, kan Apple reelt trække ændringen af iPhone ind til efteråret 2025 – svarende til ”iPhone 17”.

Det skal dog siges, at Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere har været fremme med rygter om, at Apple vil indføre stikket allerede i iPhone 15 – det vil sige i 2023.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Apple går fuldt trådløst og fjerner alle stikforbindelser fra telefonerne inden EU-loven træder i kraft.

IKKE KUN TELEFONER: Lovgivningen omfatter følgende produktkategorier: Mobiltelefoner, digitale kameraer, hovedtelefoner og headsets, håndholdte konsoller, transportable højtalere, e-bogslæsere, tastaturer, mus, transportable navigationssystemer, in-ear headsets og bærbare computere, der oplades med kabel op til 100 watt, skal benytte USB-C.

Apple bruger allerede USB-C

Over en årrække har vi set at Apple i høj grad har flyttet sig væk fra Lightning-stikket. Det seneste eksempel er fjernbetjeningen til det nyeste Apple TV, hvor Lightning er udskiftet med USB C.

Hele iPad-serien har nu USB-C, ligesom det også er tilfældet for Mac-computere.

Det som står tilbage, er iPhone, hvor Apple hidtil holder fast i Lightning som stiktypen.

Se den hemmelige Apple robotBLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Målet med lovgivningen er at reducere mængden af elektronikaffald.

Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram