Ny B&O-højttaler er en hyldest til ikonerne

Beosound A5 er en ny eksklusiv højttaler fra B&O, som har sat genanvendelse ind i ligningen. Højtaleren minder om Beolit, men er stadig sin egen.

højtalere på et bord
Beosound A5 er designet af GamFratesi med inspiration fra B&O's produkter fra slut 60'erne til begyndelsen af ​​70'erne. (Foto: B&O og GamFratesi/PR)

Nej, det er ikke en bette kurv eller en fin lille taske. Det er faktisk et interessant design-samarbejde mellem danske B&O og den dansk-italienske designduo GamFratesi.

Produktet vi her taler om er Beosound A5, som er genfortolkning af Beolit-serien.

B&O-folket kan være helt rolige. Alt er som det skal være. Genkendeligheden er stor - både på design og de tekniske data.

Beosound A5 holder nemlig vanen tro til i den eksklusive, høje ende af bærbare højttalere, og med GamFratesis mellemkomst er der kommet et smukt og friskt pust over det ellers tidløse design fra virksomheden i Struer.

- "Vi er meget begejstrede for vores første samarbejde med GamFratesi – et samarbejde, der har resulteret i to design, som bygger på den skandinaviske æstetik, men med deres helt egen, tydelige design-signatur," udtaler Michael Henriksson fra Bang & Olufsen i en pressemeddelelse.

fire billeder af to personer
GamFratesi har adresse i Købehavn. Den dansk-italienske designdue består af Stine Gam og Enrico Fratesi. (Foto: B&O og GamFratesi/PR)

Flere farver og udtryk

Beosound A5 fås i to farver. Udgaven i grå aluminium med front i vævede papirfibre og et lyst håndtag i egetræ, som ifølge B&O leder tankerne hen på en skandinavisk sommerstemning ved havet, mens versionen i sort antracit kombineret med front og håndtag i mørk eg skaber associationer til vinterens fascinerende skovlandskab.

Træhåndtaget giver noget ekstra til designet - og du kan selvfølgelig bruge det til at bære den gode lyd fra rum til rum. Højttaleren er IP65-certificeret og dermed beskyttet mod vand og støv.

en højtaler på et bord
(Foto: B&O og GamFratesi/PR)

Detaljer om teknikken i Beosound A5

  • 12 timers batterilevetid
  • Trådløs mobiloplader integreret på toppen
  • Styring enten via det indbyggede panel eller fra Bang & Olufsens app
  • Højttaleren har et 4-vejs driver setup med fire digitale forstærkere, der tilsammen giver 280 watt effekt
  • Dynamisk 360 graders lyd
  • Lyden skabes af Beamforming-teknologien, der først blev brugt i Beolab-serien

Ifølge B&O er der desuden tænkt på genanvendelse, så når Beosound A5 er udtjent, kan den skilles ad og genanvendes.

Gensyn med Beolit

En hilsen til B&O-ikoner

Bag GamFratesi, som har adresse i Købehavn, står altså den dansk-italienske designdue Stine Gam og Enrico Fratesi. De beskriver deres design af Beosound A5, som bløde, organiske former og naturmaterialer der refererer til de buede kanter og håndtag på Beolit 607, der blev lanceret i 1960.

Også træfinishen i teaktræet på Beolit ​​800 og Beolit ​​1000, oprindeligt designet af Jacob Jensen fra slut 60'erne til begyndelsen af ​​70'erne, har inspireret GamFratesis designproces mod Beosound A5.

RETRO-TECH: Synes du også, at retro-tech som vinyler og pladespillere er hyggeligt? Så lyt til vores podcastepisode om vinyler og retrotech.

Det koster Beosound A5

Beosound A5 er ude på markedet og er prissat til henholdsvis 7.499 kroner for den lyse Nordic Weave og 8.299 kroner for mørke Dark Oak.

Vi har endnu ikke haft Beosound A5 forbi kontoret, men tidligere anmeldte vi Beosound Level, der også tilhører den øverste prishylde. Det kan godt være, at prisen er høj, men det er kvaliteten altså også.

Læs her om vores oplevelser med Beosound Level.

Mere til historien

For B&O-aficionados og ditto samlere, så har B&O siden årsskiftet sendt de kritikerroste og prisvindende støjreducerende Beoplay EX ear-buds på markedet i specialudgaver. Læs mere om det her

Bluetooth-højttaleren der ikke ødelægger indretningen – test af aMajor 2

TEST: Bluetooth-højttaleren aMajor 2 fra danske Kreafunk er perfekt til dig, som vil have alt andet end en grim sort plastikkasse.

(mere…)
Nu kan du købe Sonos højttalere med rabat

PRISTJEK: Sonos har i en begrænset periode sat prisen ned på udvalgte produkter, men er de så billigere? Det har vi tjekket.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Stilfuld udendørs-højttaler der lyder helt vildt – test af Kreafunk aBoom+

TEST: Kreafunk aBoom+ spiller højt og med fuld knald på bassen. En perfekt bærbar højttaler til hygge og fest i haven eller parken.

(mere…)
B&O samler 50 års design og lyd i ét vildt produkt

B&O-aficionados og ditto samlere skal grave dybt i lommerne, hvis de vil have fingre i den Hi-Fi-producentens nye gennemtænkte genbrugsprodukt.

(mere…)
Apple er klar med HomePod og HomePod Mini i Danmark

Apple har netop lanceret HomePod og HomePod Mini på det danske marked. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram