Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

Microsoft Gaming
EU siger ja til Microsofts opkøb af Activision Blizzard (Foto: Microsoft)

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er endelig godkendt af konkurrencemyndighederne i EU. Dette sker få uger efter, at de britiske konkurrencemyndigheder forsøgte, at annullere handlen.

Europa-Kommissionen har konkluderet, at aftalen kan gennemføres takket være tilsagn fra Microsoft i forbindelse med cloud-spil. Det skriver The Verge.

EU mener ikke, at Microsoft ”har et incitament for at nægte at distribuere Activisions spil til Sony”, som Sony tidligere har været bange for. Og skulle det ske, så vil det ifølge EU ikke skade konkurrencen væsentligt på konsolmarkedet.

LÆS OGSÅ: Microsoft garanterer Sony vigtig licens

Dog mener Europa-Kommissionen, at opkøbet ville kunne skade konkurrencen omkring distribution af PC- og konsolspil via cloud-spiltjenester.

Microsoft har tilbudt konkurrenterne 10-årige licensaftaler, der inkluderer gratis licens til forbrugerne i EU-lande, der gør det muligt at streame nuværende og fremtidige Activision Blizzard PC- og konsolspil via ”enhver cloud-spilstreamingtjeneste efter eget valg”.

-“Vores beslutning repræsenterer et vigtigt skridt i denne retning, ved at bringe Activisions populære spil til mange flere enheder og forbrugere end tidligere takket være streaming af spil i skyen. De forpligtelser, som Microsoft tilbyder, vil for første gang muliggøre streaming af sådanne spil i enhver cloud-spilstreamingtjenester, hvilket øger konkurrencen og mulighederne for vækst,” siger Margrethe Vestager, executive VP med ansvar for konkurrencepolitik i Europa-Kommissionen.

Microsoft har brugt de seneste par måneder på at imødekomme myndighedernes bekymringer omkring cloud-spil. Disse aftaler er dem, som nu har overbevist EU-Kommissionen, men altså fortsat ikke de britiske myndigheder.

Der er indgået aftaler mellem Microsoft og Boosteroid, Ubitus, Nvidia, som tillader Xbox spil at køre på konkurrerende cloud-spiltjenester. En lignende aftale har også været annonceret med Nintendo. Alle disse 10-årige aftaler inkluderer også adgang til Call of Duty og andre Activision Blizzard-spil, hvis aftalen er godkendt af myndighederne.

Det ventes at tage måneder før hele processen er færdig. Men ingen tvivl om, at EU’s beslutning vil hjælpe Microsoft, når kampen skal tages mod de amerikanske og britiske myndigheder. Ligesom også Kina, Sydkorea, New Zealand og Australien endnu ikke har taget en beslutning.

Myndighederne i Saudi Arabien, Brasilien, Chile, Serbien, Japan og Sydafrika har godkendt aftalen.

Den endelige godkendelse lader fortsat vente på sig, men Microsoft er altså et skridt tættere på, at opkøbet bliver en realitet.

Mere til historien

EA’s chef, Andrew Wilson, mener ikke, at det har nogen betydning for EA om handlen godkendes eller ej.

Microsoft mener EU bærer “skylden” for omfattende IT-nedbrud

Nu er Microsoft ude med riven, og mener, at EU bærer noget af skylden for CrowdStrike nedbruddet.

(mere…)
Hvad gør du, hvis strømmen går, når du gamer eller arbejder?

Her er en ny nødstrømsløsning til gamere og dig på kontor-computeren.

(mere…)
Microsoft anklages for misbrug af skolebørns data

En sag fra Østrig om skolebørns data minder om Chromebook-sagen, og kan få betydning i Danmark.

(mere…)
Spil Euro2024 og få dit hold til tops

Fodboldspillet på smartphones, FC Mobile, er klar med Euro 2024, hvor du kan føre dit eget favorithold til tops.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram