Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

Microsoft Gaming
EU siger ja til Microsofts opkøb af Activision Blizzard (Foto: Microsoft)

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er endelig godkendt af konkurrencemyndighederne i EU. Dette sker få uger efter, at de britiske konkurrencemyndigheder forsøgte, at annullere handlen.

Europa-Kommissionen har konkluderet, at aftalen kan gennemføres takket være tilsagn fra Microsoft i forbindelse med cloud-spil. Det skriver The Verge.

EU mener ikke, at Microsoft ”har et incitament for at nægte at distribuere Activisions spil til Sony”, som Sony tidligere har været bange for. Og skulle det ske, så vil det ifølge EU ikke skade konkurrencen væsentligt på konsolmarkedet.

LÆS OGSÅ: Microsoft garanterer Sony vigtig licens

Dog mener Europa-Kommissionen, at opkøbet ville kunne skade konkurrencen omkring distribution af PC- og konsolspil via cloud-spiltjenester.

Microsoft har tilbudt konkurrenterne 10-årige licensaftaler, der inkluderer gratis licens til forbrugerne i EU-lande, der gør det muligt at streame nuværende og fremtidige Activision Blizzard PC- og konsolspil via ”enhver cloud-spilstreamingtjeneste efter eget valg”.

-"Vores beslutning repræsenterer et vigtigt skridt i denne retning, ved at bringe Activisions populære spil til mange flere enheder og forbrugere end tidligere takket være streaming af spil i skyen. De forpligtelser, som Microsoft tilbyder, vil for første gang muliggøre streaming af sådanne spil i enhver cloud-spilstreamingtjenester, hvilket øger konkurrencen og mulighederne for vækst," siger Margrethe Vestager, executive VP med ansvar for konkurrencepolitik i Europa-Kommissionen.

Microsoft har brugt de seneste par måneder på at imødekomme myndighedernes bekymringer omkring cloud-spil. Disse aftaler er dem, som nu har overbevist EU-Kommissionen, men altså fortsat ikke de britiske myndigheder.

Der er indgået aftaler mellem Microsoft og Boosteroid, Ubitus, Nvidia, som tillader Xbox spil at køre på konkurrerende cloud-spiltjenester. En lignende aftale har også været annonceret med Nintendo. Alle disse 10-årige aftaler inkluderer også adgang til Call of Duty og andre Activision Blizzard-spil, hvis aftalen er godkendt af myndighederne.

Det ventes at tage måneder før hele processen er færdig. Men ingen tvivl om, at EU’s beslutning vil hjælpe Microsoft, når kampen skal tages mod de amerikanske og britiske myndigheder. Ligesom også Kina, Sydkorea, New Zealand og Australien endnu ikke har taget en beslutning.

Myndighederne i Saudi Arabien, Brasilien, Chile, Serbien, Japan og Sydafrika har godkendt aftalen.

Den endelige godkendelse lader fortsat vente på sig, men Microsoft er altså et skridt tættere på, at opkøbet bliver en realitet.

Mere til historien

EA's chef, Andrew Wilson, mener ikke, at det har nogen betydning for EA om handlen godkendes eller ej.

Sony PlayStation arbejder på en håndholdt enhed

BEKRÆFTET: Sony arbejder på, at producere en håndholdt gamingenhed, der forhåbentlig bliver lanceret til julehandlen.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Rystende TV 2 dokumentar: Børns mobilspil stjæler alt

VIGTIGT: TV 2 viser i aften det første ud af to programmer om, hvordan dine oplysninger deles via mobilspil. Du SKAL se med!

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram