Årets bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2023

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en telefon eller andre tech-gaver fremfor penge? Vi kommer med tips til tech-gaven.

Konfirmation 2023
(Grafik: MereMobil.dk)

Konfirmationssæsonen står for døren og gaverne skal findes.

Vi ser nærmere på hvilke tech-gaver i forskellige prisklasser og kommer med forslag til årets gavehit. Udvalget kan også give inputs til, hvad konfirmanden efterfølgende kan købe for pengegaverne.

Står konfirmanden ikke lige og mangler noget her og nu, så kan det betale sig at sætte pengene ind på en særlig konfirmationskonto, som nogle banker tilbyder. Der gives op til 5 procent i rente.

Se vores forslag til techgaverne 2023 herunder.

Så store er konfirmationsgaverne

Konfirmander får pengegaver fra 55 procent af gæsterne. Forældre giver pengegaver eller gaver for 7.500 kroner i gennemsnit, mens beløbet for bedsteforældre er 2.275 kroner. Det viser en undersøgelse som Nordea fik udført af YouGov i foråret 2022.

I cirka hver anden familie (52 procent) stiller forældrene krav til konfirmandens brug af pengene fra konfirmationsgaverne, mens 38 procent ingen krav stiller, oplyser Danske Bank, der ved konfirmationssæsonen 2023 fik YouGov til at tage temperaturen på forældres holdning.

Den samme undersøgelse viste, at halvdelen af pengegaverne gives i form af kontanter. 12 procent af gavegiverne sætter pengene ind på en lukket konto, mens kun 9 procent overfører pengene til en investeringskonto.

– “Jeg synes man skal lave aftaler med sine børn om, hvordan konfirmationspengene bruges. Man kan fx aftale, at barnet kan bruge 1/3 af beløbet på lige hvad det har lyst til, men at 2/3 sættes ind på en opsparing,” fortæller Anne Juel Jørgensen, børne- og ungechef i Danske Bank til MereMobil.dk.


GAMEREN

PlayStation 5 har længe været svær at få fingre i, men er nu hyldevare. Maskinen (eller tilbehør) er oplagt til gamer-konfirmanden.

Er gameren mere til Xbox eller PC – så kan gaven også være spil eller tilbehør som f.eks. trådløst gamingheadset med aktiv støjreduktion, gamermus, headset eller tastatur med lys.

Priser:

  • PlayStation 5: 4.000-4.500 kroner
  • PlayStation VR-headset: 4.800 kroner

MUSIKKEN

De senere år har Apple AirPods været et hit på gavebordet. AirPods Pro (3. gen) er det rigtige valg i 2023 til iPhone-ejere.

En transportabel Bluetooth-højttaler i et eksklusivt design, vil helt sikkert vække glæde.

Danske Kreafunk byder ind med højttaleren aMajor 2, der med sin læderstrop let kan tages med. Lyden er fyldig og klar. Højttaleren har IPX5-rating, hvilket gør, at den er helt perfekt at have på stranden eller i haven. Der er også mulighed for stereolyd, hvis man har to af samme slags.

På redaktionen har vi i nogle uger lyttet på aMajor 2, som virkelig lyder godt til prisen og ser godt ud. Højttaleren er efter min opfattelse et godt bud på “årets gave”. Den fås i mange fede farver.

Her kan du se detaljerne om højttaleren aMajor2.

Priser:

Kreafunk aMajor 2
Højttaleren aMajor 2 er konfirmationsgaven 2023 (Foto: Kreafunk)

COMPUTEREN

Mange konfirmander ønsker sig en ny computer. En af de modeller som ventes at blive en succes, er MacBook Air. Her skal du købe den nye med M2-chip. Denne computer er et langtidsholdbart køb og samtidigt en god studiecomputer.

Det er også muligt at finde forskellige bærbare Windows-computere i mange prisniveauer. Det vigtigste er, at man finder en computer, som matcher behovet.

Priser:


TELEFONEN

Det er populært at udskifte smartphonen på den store dag. Her er iPhone altid et hit.

Mange vil nok have iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max øverst på ønskelisten.

Blandt Android-telefonerne er Samsung Galaxy S23 Ultra, OnePlus 11 eller den helt nye Motorola Edge 40 Pro sikre valg.

Kan konfirmanden ’nøjes’ med en ældre model, så gør det noget godt for prisen. Sidste års topmodeller som f.eks. iPhone 13 Pro eller Samsung Galaxy S22 Ultra er stadig gode køb.

Priser:


Mere til historien

Kan du stadig huske, hvad du fik i konfirmationsgave? Jeg fik en ryttercykel i lilla. Vores redaktør John G. fik en Commodore 64.

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram