Tesla har succes med prisnedsættelser

Tesla satte tidligere i år prisen ned på flere af deres modeller, hvilket har båret frugt, når man kigger på salgstallene.

Tesla Model Y
Det gav bonus for Tesla at reducere priserne (Foto: MereMobil.dk)

Tidligere i år valgte Tesla, at sætte prisen ned på nogle af deres modeller. Og i en tid, hvor vi nærmest kun er vant til prisstigninger, så har det vist sig at være et godt træk af Tesla.

Tesla-prisfald: Regn ikke med noget

I januar satte Tesla priserne ned på flere af deres modeller og det var prisnedsættelser, der var til at mærke.

På modellerne Tesla Model 3 og Model Y var det omkring 90.000-100.000 prisen pludselig blev billigere. Model Y endte med en start pris på 374.990 kroner, mens Model 3 Standard Range fik en startpris på 359.990 kroner. Senere faldt prisen yderligere på Model 3, så den nu har en startpris på 329.990 kroner.

Prisfaldet betød også, at Tesla-bilerne nu blev tilgængelige for langt flere mennesker, men også at de, som ville af med tidligere modeller, så fik et større tab ved videresalg.

Danskerne har også hilst prisnedsættelserne velkommen. I marts måned blev Model Y den mest solgte bilmodel i Danmark.

Der blev indregistreret 3.203 nye Model Y’er i marts, hvilket var tæt på tre gange så mange, som i februar måned hvor det var 1.018 nye Model Y’er.

Inden prisnedsættelserne slog igennem, var det 481 nye Model Y’er i januar. Model 3 er slet ikke på Top 10 listen.

Længe ventet elbil får vild rækkevidde

Det er ikke kun Tesla’er, der er solgt mange af i starten af året. Generelt set har første kvartal 2023 været godt. Der var 39.957 nyregistreringer, hvilket er en stigning på 17 procent sammenlignet med året før.

-”Bilåret 2023 er startet godt og har holdt tempoet igennem januar, februar og nu marts. Der er kommet gang i leveringerne af nye biler, og særligt elbilerne har oplevet en stor fremgang,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

Volkswagen ID.2 – elbil til under 200.000 kroner

Tesla er startet godt i 2023 på verdensplan

I første kvartal 2023 har Tesla leveret 440.808 elbiler til deres kunder. Disse har været fordelt med 421.371 på Model 3 og Model Y, mens 19.437 har været af Model S eller Model X. Det skriver Electrek.

Der er i forhold til samme kvartal sidste år tale om en stigning på 36 procent, mens det er en stigning på 4 procent i forhold til det sidste kvartal i 2022.

Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Du kan herunder se listen over de 10 bedst sælgende biler i baseret på ny-registreringer i marts 2023. Det er både el- og fossilbiler, samt plugin-hybrider. 

de 10 bedst sælgende biler i baseret på ny-registreringer i marts 2023.
De 10 bedst sælgende biler i baseret på ny-registreringer i marts 2023. (Kilde: De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk)

Derudover kan du se top-10-listen over de mest solgte bilmodeller på en måned.

Du kan her se Top-10-listen over de mest solgte bilmodeller på en måned. (Kilde: De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk)

De danske bilimportører oplyser, at en bredere analyse af bilsalget for marts og første kvartal vil foreligge efter påske.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Herhjemme er både nye og brugte elbiler blevet mere populære, og antallet af elbiler steg med 69 procent i 2022. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram