Mobilens ”far”: Stirren på mobilen har taget overhånd

For 50 år siden blev det første mobilopkald foretaget. Martin Cooper, som foretog opkaldet, mener at mobilbrugen nu har taget overhånd.

Motorola DynaTAC 8000X
Motorola DynaTAC 8000X fra 1983. 10 år tidligere foretog Martin Cooper det første opkald fra denne telefonmodel (Foto: Razulation, Shutterstock, MereMobil.dk)

Den amerikanske ingeniør Martin Cooper foretog for 50 år siden det første opkald fra en mobiltelefon. Det blev helt præcis foretaget den 3. april 1973. Martin Cooper ringede dengang til hans konkurrent Joe Engel fra selskabet The Bell System.

Motorola foretog første mobilopkald i 1973

Telefonen var dengang meget anderledes end i dag. Den var mere klodset og vejede over et kilo. Den kom i produktion 10 år senere og blev kaldt for ”murstenen”.

Det var den første fungerende telefon, hvilket betød Martin Cooper og hans team i Motorola vandt kapløbet om at være først.

Navnet på telefonen var i øvrigt Motorola DynaTAC 8000X. Det krævede 10 timers opladning at få omkring 30 minutters taletid.

Martin Cooper er i dag 94 år og fortæller, at han ikke havde forudset den store udvikling, som er sket, men han var ikke i tvivl om, at mobiltelefonen ville forandre verden.

Siden dengang har brugen af mobiltelefoner / smartphones og den endeløse stirren ned i skærmen taget overhånd, mener Martin Cooper. Det skriver Ritzau ifølge BT.

Bill Gates: AI er det vigtigste teknologiske fremskridt i årtier

Der er også sket meget i udviklingen og hvad man kan med en mobiltelefon siden dengang. Mobiltelefonen blev for alvor en smartphone i 2007 med Apples iPhone, der var revolutionerende på det tidspunkt. Indtil da havde Nokia været førende med en ”stylus”.

I dag bruges mobiltelefonen til langt mere end blot at ringe eller skrive fra.

Mere til historien

Motorola stod altså for den ”mobiltelefon”, som var den første, hvor der blev foretaget et opkald fra. Men det rygtes også, at Motorola er på vej med nogle nye interessante modeller.

10 ting som din telefon har erstattet

RETRO: Har du tænkt på, hvor mange fysiske enheder og tjenester at smartphonen har erstattet? Tag med til retro-tech-land.

(mere…)
Gamle vinyler og tech der holder

EP128: Jeg har været i ’retro-land’ og lyttet på vinylpladespillere. I denne episode taler jeg også om langtidsholdbar teknologi.

(mere…)
Netflix er ældre end du tror – 25 år med Netflix

TILBAGEBLIK: Netflix har rundet 25 år på markedet. Du kan læse mere om, hvordan det hele startede. Husker du Netflix via DVD?

(mere…)
Nokias bedrift – retrokig på Nokia N95

RETRO: Vi ser tilbage på modtagelsen af Nokia N95, der var banebrydende for sin tid.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
iPhonen er blevet teenager – iPhone fylder 14 år

iPhonen er blevet "gammel". Det er nu 14 år siden, at Apple sendte den første iPhone på markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram