Motorola foretog første mobilopkald i 1973

Mandag den 3. april 2017 var det præcis 44 år siden, at Motorola lavede det første opkald med en mobiltelefon. Vi ser tilbage.

Motorola fejrede mandag den 3. april 2017, at det var præcis 44 år siden, at de foretog det første mobilopkald i historien. Det blev blandt andet fejret ved en GIF-fil på Twitter, hvor de fremviste DynaTAC 8000x og andre perler i Motorolas historie.

Today is the 44th anniversary of the first mobile phone call! #dynatac #history #facts #motorola #martincooperhttps://t.co/jmXLa4FCaX pic.twitter.com/BcswdLXUeZ

— Motorola Fans (@MotorolaFans) 3. april 2017

 – Lenovo satser på de populære “Moto”-smartphones

Mange forbinder mobiltelefoni med nyere tid. Men faktisk har mobiltelefoni været kendt siden 1930’erne. Her blev det muligt, at foretage telefonopkald ombord på skibe. Forskningen tog for alvor fart efter anden verdenskrig, hvor der var en udbredelse af bærbar tovejs radiokommunikation med Walkie-Talkies. Det var dog først i 1980’erne, at der kom der gang i masseudbredelsen og gang i produktudviklingen.

I 1983 talte en stolt Dr. Martin Cooper i sin telefon, en Motorola DynaTAC 8000x, som var første bud på en moderne mobiltelefon. 10 år forinden havde selv samme Martin Cooper foretaget det første mobilopkald. Her ringede han til Dr. Joel Engel hos konkurrenten Bell.

Mobiltelefonerne var i starten ”bil-telefoner”. De var nemlig små nok til at installere i bilerne, men endnu for tunge at bære rundt på.

Meget af forskningen på området foregik i USA, hvor særligt Motorola og Bell konkurrede om, at gøre telefonerne mindre og mere effektive.

Dr. Martin Cooper var produktudvikler og forsker hos telekommunikationsselskabet Motorola.

 – TEST: Motorola Moto G5 – klarer sig fornuftigt til prisen

Telefonen Martin Cooper fremviste i 1973 var endnu også et stykke fra det vi kalder en mobil i dag. Den vejede mere end 1 kilo og krævede 10 timers opladning for at give 30 minutters taletid. Mobilnettene var også så dårlige dengang, at det fungerede bedst hvis man stod lige ved siden af en radiomast.

DynaTAC 8000x kostede 3995 dollars (mere end 50.000 kroner) da den kom i handlen 6. marts 1983.

Mere til historien

I dag er Motorola ejet af Lenovo. Men produktionen af mobiltelefoner fortsætter og deres seneste lancering fandt sted under Mobile World Congress 2017, hvor de lancerede Moto G5 og Moto G5 Plus.

Motorola giver mobiler årets hotteste modefarve

De roste Motorola modeller Edge 40 Neo og Razr 40 Ultra kommer nu i en nøje udvalgt farve.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Motorola vil flytte grænser med nyt mobilkoncept og AI

En Motorola-telefon med bøjelig skærm og tunede AI-funktioner er fremvist. Det er en spændende konceptmobil.

(mere…)
Nye budgettelefoner: Hvis mobilen skal være billig

Motorolas nye telefoner er rigtigt interessante til prisen. Du får fede specs til billige penge. Få overblikket her.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo: Ret vilde specs til prisen

En ny Moto Edge 40 har set dagens lys. Du kan læse mere om Moto Edge 40 Neo her.

(mere…)
Se detaljerne om Motorolas nye lavpristelefoner

I løbet af september ventes det, at Motorola lancerer mindst to nye modeller i Moto G-serien. Her er detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram