Motorola foretog første mobilopkald i 1973

0

Mandag den 3. april 2017 var det præcis 44 år siden, at Motorola lavede det første opkald med en mobiltelefon. Vi ser tilbage.

Motorola fejrede mandag den 3. april 2017, at det var præcis 44 år siden, at de foretog det første mobilopkald i historien. Det blev blandt andet fejret ved en GIF-fil på Twitter, hvor de fremviste DynaTAC 8000x og andre perler i Motorolas historie.

 – Lenovo satser på de populære “Moto”-smartphones

Mange forbinder mobiltelefoni med nyere tid. Men faktisk har mobiltelefoni været kendt siden 1930’erne. Her blev det muligt, at foretage telefonopkald ombord på skibe. Forskningen tog for alvor fart efter anden verdenskrig, hvor der var en udbredelse af bærbar tovejs radiokommunikation med Walkie-Talkies. Det var dog først i 1980’erne, at der kom der gang i masseudbredelsen og gang i produktudviklingen.

I 1983 talte en stolt Dr. Martin Cooper i sin telefon, en Motorola DynaTAC 8000x, som var første bud på en moderne mobiltelefon. 10 år forinden havde selv samme Martin Cooper foretaget det første mobilopkald. Her ringede han til Dr. Joel Engel hos konkurrenten Bell.

Mobiltelefonerne var i starten ”bil-telefoner”. De var nemlig små nok til at installere i bilerne, men endnu for tunge at bære rundt på.

Meget af forskningen på området foregik i USA, hvor særligt Motorola og Bell konkurrede om, at gøre telefonerne mindre og mere effektive.

Dr. Martin Cooper var produktudvikler og forsker hos telekommunikationsselskabet Motorola.

 – TEST: Motorola Moto G5 – klarer sig fornuftigt til prisen

Telefonen Martin Cooper fremviste i 1973 var endnu også et stykke fra det vi kalder en mobil i dag. Den vejede mere end 1 kilo og krævede 10 timers opladning for at give 30 minutters taletid. Mobilnettene var også så dårlige dengang, at det fungerede bedst hvis man stod lige ved siden af en radiomast.

DynaTAC 8000x kostede 3995 dollars (mere end 50.000 kroner) da den kom i handlen 6. marts 1983.

Mere til historien

I dag er Motorola ejet af Lenovo. Men produktionen af mobiltelefoner fortsætter og deres seneste lancering fandt sted under Mobile World Congress 2017, hvor de lancerede Moto G5 og Moto G5 Plus.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer