"Låser" Apple USB-C porten på iPhone 15?

Apple kommer måske med USB-C på den næste iPhone, men det kan være med begrænsninger?

USB-C oplader med USB-C-til-Lightning
USB-C oplader med USB-C-til-Lightning (Foto: MereMobil.dk)

Apple har ikke bekræftet, at de kommer med en iPhone der har USB-C port, men hvis de skal overholde reglerne fra EU, så skal det ske inden udgangen af 2024, hvis de vil have ”stik” til opladning. Alternativt skal de gå helt trådløst.

LÆS OGSÅ: Officielt: iPhone SKAL have USB-C

Der har været spekuleret i, at Apple allerede fra dette års serie (iPhone 15-serien) vil komme med USB-C port – i hvert fald på udvalgte modeller. Apple har dog ikke kommenteret på disse rygter.

Ifølge Macworld vil Apple benytte MFi til at begrænse opladning og datahastigheder til godkendte enheder. Oplysningerne om dette stammer angiveligt fra ShrimpApplePro på Twitter. Det oplyses, at ladeporten måske ikke er så universel, som den ”burde”.

ShrimpApple Pro forklarer i et tweet, at kabler, som ikke er MFi-certificerede, vil via software være ”begrænset i data og opladningshastighed”.

Kun godkendte kabler oplader hurtigt

Apple har siden 2005 haft deres ”Made for iPod”-program og senere også ”Made for iPhone” og ”Made for iPad”, da disse enheder kom. Det hele blev i 2012 officielt ændret til MFi da Apple introducerede Lightning-stikket på iPhone 5.

Forklaringen har været, at disse programmer giver udviklere adgang til de tekniske specifikationer og ressourcer, der er nødvendige for at udvikle tilbehør, som kommunikerer med Apple-enheder via MFi-teknologier og komponenter. Det gælder alt fra spilcontrollere, hovedtelefoner til højttalere og kabler.

Hvad det konkret vil betyde er uvist. Men med ShrimpApplePros påstand, så vil det nok resultere i, at kabler der ikke er MFi-certificerede vil lade langsommere end de der er.

Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Hvad gør tilbehørsproducenter…?

Tilbehørsproducenter skal formegetlig i noget tid udvikle både til USB-C og Lightning. Hvis Apple i år lancerer iPhone 15 Pro-modellerne med USB-C, men de ”almindelige” iPhone 15-modeller med Lightning, så vil dette umiddelbart skulle fortsætte i længere tid, hvis ikke problemet skal løses med en adapter.

Kigger vi på salgshitlisterne herhjemme, så er der fortsat mange ældre iPhone-modeller på top 10-listerne. Købere af disse ventes fortsat at skulle købe forskelligt tilbehør. Og det er utopi at tro, at disse er udfaset inden udgangen af 2024 – også selvom Apple eventuelt sender en iPhone 15 Pro på markedet med USB-C.

Andre ladeteknogier på Android end "bare" USB-C

Apple er dog ikke de eneste, der i så fald ”tilpasser” ladeporten eller opladeren og dennes strømforsyning.

Det gør flere af de andre producenter allerede i dag, når de lancerer deres egne smarte ”opladere”, som f.eks. OnePlus’ Warp Charge eller SUPERVOOC, samt Xiaomi HyperCharge.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Det ventes, at vi i løbet af 2023 får en række forskellige produkter fra Apple. Noget af det, som ventes vi får i 2023 kan du se her.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram