“Låser” Apple USB-C porten på iPhone 15?

Apple kommer måske med USB-C på den næste iPhone, men det kan være med begrænsninger?

USB-C oplader med USB-C-til-Lightning
USB-C oplader med USB-C-til-Lightning (Foto: MereMobil.dk)

Apple har ikke bekræftet, at de kommer med en iPhone der har USB-C port, men hvis de skal overholde reglerne fra EU, så skal det ske inden udgangen af 2024, hvis de vil have ”stik” til opladning. Alternativt skal de gå helt trådløst.

LÆS OGSÅ: Officielt: iPhone SKAL have USB-C

Der har været spekuleret i, at Apple allerede fra dette års serie (iPhone 15-serien) vil komme med USB-C port – i hvert fald på udvalgte modeller. Apple har dog ikke kommenteret på disse rygter.

Ifølge Macworld vil Apple benytte MFi til at begrænse opladning og datahastigheder til godkendte enheder. Oplysningerne om dette stammer angiveligt fra ShrimpApplePro på Twitter. Det oplyses, at ladeporten måske ikke er så universel, som den ”burde”.

ShrimpApple Pro forklarer i et tweet, at kabler, som ikke er MFi-certificerede, vil via software være ”begrænset i data og opladningshastighed”.

Kun godkendte kabler oplader hurtigt

Apple har siden 2005 haft deres ”Made for iPod”-program og senere også ”Made for iPhone” og ”Made for iPad”, da disse enheder kom. Det hele blev i 2012 officielt ændret til MFi da Apple introducerede Lightning-stikket på iPhone 5.

Forklaringen har været, at disse programmer giver udviklere adgang til de tekniske specifikationer og ressourcer, der er nødvendige for at udvikle tilbehør, som kommunikerer med Apple-enheder via MFi-teknologier og komponenter. Det gælder alt fra spilcontrollere, hovedtelefoner til højttalere og kabler.

Hvad det konkret vil betyde er uvist. Men med ShrimpApplePros påstand, så vil det nok resultere i, at kabler der ikke er MFi-certificerede vil lade langsommere end de der er.

Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Hvad gør tilbehørsproducenter…?

Tilbehørsproducenter skal formegetlig i noget tid udvikle både til USB-C og Lightning. Hvis Apple i år lancerer iPhone 15 Pro-modellerne med USB-C, men de ”almindelige” iPhone 15-modeller med Lightning, så vil dette umiddelbart skulle fortsætte i længere tid, hvis ikke problemet skal løses med en adapter.

Kigger vi på salgshitlisterne herhjemme, så er der fortsat mange ældre iPhone-modeller på top 10-listerne. Købere af disse ventes fortsat at skulle købe forskelligt tilbehør. Og det er utopi at tro, at disse er udfaset inden udgangen af 2024 – også selvom Apple eventuelt sender en iPhone 15 Pro på markedet med USB-C.

Andre ladeteknogier på Android end “bare” USB-C

Apple er dog ikke de eneste, der i så fald ”tilpasser” ladeporten eller opladeren og dennes strømforsyning.

Det gør flere af de andre producenter allerede i dag, når de lancerer deres egne smarte ”opladere”, som f.eks. OnePlus’ Warp Charge eller SUPERVOOC, samt Xiaomi HyperCharge.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Det ventes, at vi i løbet af 2023 får en række forskellige produkter fra Apple. Noget af det, som ventes vi får i 2023 kan du se her.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram