DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

DR P3 i DR Byen
Adnan må fremover følges på f.eks. Instagram. DR's forsøg på TikTok lukkes (Foto: MereMobil.dk)

Der har været meget kritik af TikTok og en række politikere, partier, offentligt ansatte m.m. er blevet frarådet at have TikTok på arbejdstelefonerne efter blandt andet Center for Cybersikkerhed kom med en advarsel. Nu følger DR efter.

Beskeden gælder udelukkende arbejdstelefoner. 

-“Vi har naturligvis fulgt debatten tæt og gennemført en grundig vurdering af sikkerhedsrisikoen. På den baggrund frarådes alle medarbejdere nu at bruge og installere TikTok på arbejdstelefoner. For at sikre, at man fortsat kan arbejde journalistisk med mediet, når det måtte være nødvendigt, indkøbes der nu særskilte mobiler til TikTok-brug,” lyder det fra Niels Ammitzbøll, underdirektør for blandt andet HR, i en pressemeddelelse.

Dermed betyder det ikke, at DR bliver usynlige på mediet, men det vil ske fra telefoner, som kun bruges til dette.

BAGGRUND: Så farlig er TikTok

DR-projekt på TikTok stoppes

DR oplyser, at de i samme ombæring stopper et igangværende pilotprojekt, hvor de har en P3-profil på TikTok.

-“Vi synes ikke, det hænger sammen, at vi selv udkommer gennem et pilotprojekt, når vi nu fraråder vores medarbejdere at bruge appen,” siger Niels Ammitzbøll. 

DR’s TikTok-projekt blev en realitet for at møde de unge mediebrugere med DR-indhold. Profilen har i skrivende stund også godt 43.000 følgere og fået 592.000 likes på sine korte videoer.

Dermed må Curlingklubben, Adnan og de andre P3-profiler følges på andre platforme. Se i øvrigt indslaget herunder, hvor Adnan ringer og takker kineserne for at overvågne os.

Det er spændende om flere store mediehuse følger trop. DR er i hvert fald den første store medieorganisation, som direkte fraråder brug af TikTok.

Adnan takker Kina


Lyt: Kom bagom TikTok sagen

Mere til historien

Politikere, som Alex Vanopslagh (LA) og Rosa Lund (Ø), der begge har været meget aktive på TikTok, har slettet appen på deres arbejdstelefoner.

Læs også:
Politikerne er dobbeltmoralske overfor forbud mod TikTok

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Har du Kina-frygt? Forstå TikTok-sagen

EP126: Er TikTok de nye slemme ’drenge i klassen’ og har vi i vesten misforstået appen og dens hensigter? Jeg pakker TikTok-problemet ud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram