WeShare er lukket – her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

ShareBuddy fungerer på samme måde som WeShare. Foto: ShareBuddy/PR

Flere gruppe-regnskabs-tjenester a la MobilePays nu hedengange WeShare står klar til, at tage over, hvor 1,2 millioner WeShare-brugere er blevet efterladt.

Vi omtaler her to danske alternativer til WeShare.

Den første er Sharebuddy, som nærmest er lanceret i sekunderne efter WeShare blev lukket.

Appen er gratis. Og fungerer på samme måde som WeShare. Den fås dog i første omgang kun i App Store, så det er iPhone-brugere, der står forrest, hvis Sharebuddy har eller får børnesygdomme.

Ifølge folkene bag appen, iværksætterne Thomas Egelund og Lucas Holm, som nogen måske vil genkende fra den odenseanske tech-virksomhed Quickorder, vil der komme en version til Android i løbet af februar.

Sharebuddy fås til iOS/iPhone finder du her.

Løsning til både Android og IOS

Den anden løsning slår Lunar på tromme for. Den rent digitale bank har lanceret en tjeneste, som stort set kun i detaljen er forskellig fra WeShare.

Det vil sige, at der i Lunars betalingsapp er indbygget en tjeneste, som hedder ShareIt, hvor brugerne kan få hjælp til at dele og afregne udgifter med hinanden.

Til at begynde med vil det ikke koste noget at bruge ShareIt, men på sigt vil der blive indført et gebyr på maksimum fem kroner for dem, som ikke er kunder hos Lunar.

ShareIt kan downloades til både Android og iOS. Vær opmærksom på, at der er flere apps ved navn ShareIt, så vælg den som hedder “ShareIt by Lunar”.

Den hurtigste vej til ShareIt på både Android og IOS er her

Men hvorfor lukkede WeShare?

Og Vipps, så var der en ny tjeneste. Men ikke en ny WeShare.

Da MobilePay i efteråret blev opslugt af den norske pendant Vipps fulgte der nemlig en tjeneste med. Den er lanceret som MobilePay Box.

Men det er altså ikke en gruppe-regnskabs-app eller -funktion, som kan hjælpe dig med at dele og afregne udgifter med andre.

MobilePay Box er med MobilePays ord en hjælp til “at indsamle penge til 5. B’s klassetur”. Altså en tjeneste som gør det nemmere at være kassemester.

MobilePay sagde i efteråret, at investeringerne for at kunne fortsætte WeShare ville være for store. Samtidig blev der fremlagt foreløbige 2022-tal: 760.000 aktioner havde der været.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

App-ændringer sker i øjeblikket flere steder i det mobile univers. For eksempel lukker trafikappen Fartkontrol.nu og efterlader angiveligt 300.000 aktive brugere. Og Coop laver ændringer i Coop-appen, så der blandt andet vil være færre medlemsfordele.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram