Vi anmelder Hogwarts Legacy

TIDLIG TEST: Vi har spillet Hogwarts Legacy til PlayStation 5. Harry Potter-fans har ventet LÆNGE på det nye spil, men er det ventetiden værd?

Hogwarts Legacy (Foto: Hogwarts Legacy)

Det anmeldte eksemplar af Hogwarts Legacy er testet på PlayStation 5, der er tale om deres Digital Deluxe udgave, som indeholder visse foredele, blandt andet 72-timers tidlig adgang. Derfor er den officielle salgsstart d. 10. februar 2023, men vi har allerede haft tid til og spille det inden.

Da jeg forudbestilte Hogwarts Legacy tilbage i september 2022, var jeg spændt. Spændt på hvordan Warner Bros. Entertainment Inc. ville lave et spil med så populær en baggrund.

Mange har enten læst bøgerne om Harry Potter universet, eller set filmene. Derfor kan der godt være lidt nervepirrende, om der nu kan leves op til det.

LÆS OGSÅ: Nintendo Switch er nu den tredje bedst sælgende konsol

Det er ingen hemmelighed at jeg samtidig er en single-player. Jeg er ikke voldsomt meget til multi-player spil eller onlinespil. Selvfølgelig er det nødvendigt, når man spiller Battlefield 2042 eller Rocket League.

Derfor er forventningerne ekstra høje, når vi snakker om så stort et open-world spil, som Hogwarts Legacy er, og man samtidig kan lukke sig inde i sin egen lille boble, hvor der kan spilles i et univers, som man samtidig er fascineret af.

Som du nok kan læse, var forventningerne høje, men lever spillet op til disse?

Hvad kan du forvente?

Hogwarts Legacy (Foto: MereMobil)
Hogwarts Legacy (Foto: MereMobil)

Hogwarts Legacy er et kæmpe open-world spil, med mange ting, som er låste i starten. Akkurat som vi kender det fra mange andre spil.

Spillet giver dig mulighed for og udforme din egen karakter og give den det navn du ønsker. Det er perfekt til at forme dit eget spil.

LÆS OGSÅ: PlayStation 5: Det bedste kvartal salgsmæssigt

Her begynder spillet

Du starter spillet udenfor Hogwarts med Professor Fig. Her bliver du i første omgang introduceret for din første besværgelse og hvordan den udføres.

På PlayStation er det R2, der bruges, sammen med højre dial (Trekant, Cirkel, Kryds eller Firkant). Der er faktisk nemt – når man har fået det lært.

Hogwarts Legacy (Foto: MereMobil)

Jeg kæmpede lidt med i starten, at lære angrebsmetoden, da man også bruger R2 til dette. Dog lærer man hurtigt, at der er forskel på et forsigtigt tryk og et hårdere tryk der går helt i bund.

Du kommer hurtigt i gang med den første kamp, der består er stenstatuer, som bliver levende. Det er ikke nemt, men hvis du dør har du mulighed for og starte kampen forfra, hvilket gør det nemmere.

Senere i spillet, bliver du præsenteret for Hogwarts. En virkelig fed og klar grafik, der gør det en fornøjelse og spille.

I ægte Harry Potter stil, får du fordelingshatten på, som fortæller dig, hvilken gren du hører til. Det gør den ud fra nogle svar du skal give den. Hvis du ikke er enig, så kan du ønske en anden.

Du bliver præsenteret for en del Quest, i løbet af spillet. Det er små missioner man skal udføre i løbet spillet og som hjælper dig med at kunne flere besværgelser, hvor du også kan udskifte dem til de fire mest nødvendige.

LÆS OGSÅ: EA lukker mobilspillene Apex Legends og Battlefield

100 år før Harry Potter

Det er vigtigt, at sig notere at historien foregår 100 år før Harry Potters start. Derfor er mange af de karakterer vi kender ikke med. Hele spillet handler kort sagt om, at trolddomsverdenen er truet, og du skal forsvare den. Dette er uden at spoile for meget.

En del vi allerede kender er dog med. Deriblandt Hogsmeade. Her er det muligt og købe energi – forskellige former for juice. Samtidig kan du eje din egen butik længere fremme i spillet. Dette er dog forbeholdt PlayStation 5 og ikke PlayStation 4.

Konklusion: Lever op til forventningerne – men også plads til udvikling…

Hogwarts Legacy (Foto: MereMobil)

Hogwarts Legacy har en masse menuer og muligheder. Det er noget, der kan dele vandende, men jeg er vild med at spillet er så stort og der er så mange muligheder.

Hele open-world delen tiltaler mig meget. Jeg er vild med spillet. Harry Potter-fan eller ej så er det et forsøg værd.

Samtidig kunne jeg godt tænke mig flere muligheder fra start. Transporten er lang i starten og du kan ikke flyve dertil fra begyndelsen.

Men der er faktisk ikke de store kritikpunkter fra min side af, da jeg vil kalde dette spil ekstremt ventet for mange, men også rigtigt godt udført. Så det har levet op til mine forventninger, som ellers var store.

Du får tildelt flere kort, der dækker detaljeret over Hogwarts, men også over de andre dele af universet. Her kan du stige i level, og se hvor langt du er nået i dine challenges.

Vurdering: 6 ud af 6

Hogwarts Legacy (Foto: MereMobil)
Hogwarts Legacy (Foto: MereMobil)

Mere til historien

Hogwarts Legacy kan købes i butikkerne fra d. 10 februar 2023 med en vejledende pris på 399 kroner til PlayStation 5. Spillet findes også til PC, PlayStation 4 og Xbox Series X|S.

Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Kommer der alligevel ikke 8K på PlayStation 5?

Måske har du bemærket 8K-logoet på æsken til PlayStation 5, men vidste du, at PS5 faktisk ikke understøtter 8K?

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram