Unge har problemer med hjemmearbejde

Undersøgelse viser, at arbejdstid kan virke grænseløst for unge kontoransatte. De frygter også for forfremmelses- og udviklingsmuligheder.

et hjemmekontor med stol og computer og printer
Hjemmearbejde kræver fleksible rammer og en fælles indsats, mener HP-direktør Peder Eskildsen. (Foto: HP/PR)

Hver anden af de unge på kontorerne rundt om i landet er ikke begejstrede for hjemmearbejde. Det viser en undersøgelse, som analysefirmaet Norstat har lavet for teknologivirksomheden HP.

Faktisk føler unge kontoransatte sig mindre produktive, når de arbejder fra hjemmekontoret.

Undersøgelsen viser, at de unge ikke kun fravælger hjemmekontoret på grund af manglende produktivitet, men de plages også af dårlig samvittighed over manglende produktivitet.

De unge fravælger hjemmearbejde, og her er behovet for socialt samvær væsentlig i fravalget af hjemmearbejde.

GUIDE: 5 undværlige ting på hjemmearbejdspladsen

Uklare rammer kan være et problem

Også parametre som ensomhed og uklare rammer for arbejdstiden er en stopklods hos de unge.

– “Vi kan se i tallene fra undersøgelsen, at særligt de unge har svært ved at finde motivationen fra hjemmekontoret,” siger administrerende direktør i HP Danmark, Peder Eskildsen og tilføjer:

– “Når vi samtidig kan se, at de i særlig grad udfordres af grænseløse arbejdstider ved hjemmearbejde, tyder det på, at virksomheder kan gøre mere på området.”

De unge er i denne sammenhæng de 18- til 29-årige. 49 procent af dem har udfordringer med oplevelsen af produktivitet på hjemmekontoret.

40 procent i gruppen ser de “grænseløse arbejdstider” på hjemmekontoret, som den største udfordring.

Unge kontra de ældre

Psykologiske faktorer som ensomhed påvirker også de unge i større grad, end det påvirker deres ældre kollegaer.

I undersøgelsen svarer 46 procent af de unge, at de i nogen eller høj grad oplever ensomhed i forbindelse med hjemmearbejde.

Samtidig ser knapt en tredjedel (30 procent) af de unge også hjemmearbejdet som en hindring for egne forfremmelses- og udviklingsmuligheder.

Til sammenligning deler henholdsvis 17 procent af de 30- til 44-årige og kun 9 procent af de 45- til 64-årige samme bekymring.

GUIDE: Sådan får du bedre samtalelyd fra hjemmearbejdspladsen

Hjemmearbejde på den rigtige måde

Peder Eskildsen mener, at hjemmearbejde kan bidrage med en lang række fordele til både virksomheder og medarbejdere. Men det skal gøres rigtigt:

– “Som virksomhed bør man spørge sig selv, om man er god nok til at stille de rigtige samarbejdsværktøjer og rammer til rådighed.”

Direktøren tilføjer, at det er afgørende at man som leder ikke overser nogen, fordi de vælger at udføre arbejdsopgaverne hjemmefra.

– “Fravalget af hjemmearbejdet bør ikke ske grundet bekymringer om egne udviklingsmuligheder eller dårlig samvittighed over ikke at kunne præstere, som man ønsker. At skabe disse fleksible rammer kræver en fælles indsats, hvor medarbejdere også skal blive bedre til at give udtryk for deres bekymringer og udfordringer ved hjemmearbejde.”

Mere til historien

En god oplevelse af at arbejde fra hjemmekontoret drejer sig også om, at have adgang til teknik, der fungerer ordentligt. Her er for eksempel en ordentlig internetforbindelse alfa omega. Det har vi lavet en guide om – læs guiden her

Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
Mange unge savner at se vennerne

Unge i dag er meget sammen digitalt. En ny undersøgelse viser, at hver tredje af de unge savner at se vennerne fysisk i fritiden.

(mere…)
Over to millioner danskere deler logins til streamingtjenester

Især de yngre deler login. De synes, at streaming-tjenesterne er for dyre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram