5 uundværlige ting til hjemmearbejdspladsen og den studerende

0

KØBSGUIDE: Tasker, beskyttelse, docking… Vi har fundet 5 tilbehørsting, som du skal overveje til hjemmearbejdspladsen eller studiet.

Hjemmearbejdspladser er udbredte, men for at kunne udføre et seriøst stykke arbejde kræver det gode forhold på hjemmekontoret. Det er jo ikke optimalt at sidde i køkkenet med en forholdsvis lille skærm på den bærbare. Køkkenstolen er nok heller ikke det mest ergonomiske.

Jeg prioriterer selv en rigtig god skærm samt et fedt tastatur og mus. En dør der kan lukkes, så lyden fra larmende unger holdes ude, er også en prioritet.

Studerer du, er de fleste forhold også gældende; god siddeplads og det rigtige værktøj.

Her er 5 ting, som jeg kan anbefale, hvis du enten har hjemmearbejdsplads i dit professionelle virke eller studerer.

1. En holder til computeren

Laptop-holder til skrivebordet
Laptop-holder til skrivebordet (Foto: Mobilcovers.dk)

Pladsen er trang på bordet, hvis du vil have både en stor skærm og alt det løse et skrivebord typisk indeholder. Jeg har en holder til den bærbare computer, hvor den står lodret. Det frigiver en hel del bordplads.

En anden gevinst er, at den varme luft let kan komme væk fra maskinen. Desuden fristes du ikke til at lægge ting oven på computeren.

Holderen gaber over computere på op til 3.25 cm. i tykkelsen.

En laptopstand er også fantastisk inden for konceptet ”tiny-living”; dem som bor kompakt på meget lidt plads.

ProduktSatechi Aluminium Vertical Laptopstand %%%%
Pris: 354 kroner.

2. Forbindelser til det hele

USB-C hub til USB-C baserede computere
USB-C hub til USB-C baserede computere (Foto: Mobilcovers.dk)

Computere har i dag ikke (nødvendigvis) det samme antal porte som før i tiden. MacBooks er et eksempel på maskiner, hvor antallet af porte til USB-stik, hukommelseskort, eksterne harddisk osv. nærmest ikke eksisterer – med mindre alle dine enheder er USB-C baserede.

Det kræver et utal af konvertere.

Et af mange eksempler er en USB-C hub, hvor én USB-C port bruges til almindelige USB-stik (USB-A), microSD-kort og SD-kort.

Der fås også typer, hvor du kan tilslutte både HDMI-monitor, oplader og få USB-A porte fra én tilslutning.

ProduktSatechi Type-C USB-C Passthrough Hub %%%%
Pris: 329 kroner

3. Beskyt tastaturet og få hjælp til genveje

Tastatur-cover med genveje
Tastatur-cover med genveje (Foto: Mobilcovers.dk(

Et cover til tastaturet. Nødvendigt? Ikke før du har prøvet det. Jeg bruger et tastaturcover med farvede genveje til styresystemet (macOS). Det passer i øvrigt også til Apples eksterne tastatur Magic Keyboard.

Tastaturcoveret har den ekstra egenskab, at det forlænger ”key-travel”. Apples butterfly-keyboard mangler lidt ”modstand” i forhold til den foregående generation. Det løser coveret samtidigt med at det beskytter tasterne mod slid.

Der fås alternative covers med genveje til programmer som Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, Adobe Premiere Pro, Final Cut X og mange andre professionelle programmer.

Coveret er lavet i silikone og kan vaskes under vandhanen.

ProduktMacBook Keyboard Cover m/ tastaturdesign %%%%
Pris: 199-239 kroner

4. Beskyttelse til computeren

Hardcase til bærbar computer
Hardcase til bærbar computer (Foto: Mobilcovers.dk)

Når du forlader den trygge hjemmearbejdsplads, kan beskyttelse af computeren være nødvendig. Et hardcover giver naturligvis den optimale beskyttelse. Dette kan tilmed fås i mange designvarianter, så maskinen får et mere personligt udtryk.

Cykelturen til studiet og jobbet sker ind i mellem i regnvejr. For at beskytte din computer og dine papirer mod det våde vejr, har vi fundet en taske fra PKG Brighton. Udover at være vandtæt (alt med måde naturligvis) så har den særskilte rum til computer, tilbehør, nøgler osv.

ProduktComputercover / taske til bøger og computer %%%%
Pris: 199 kroner / 799 kroner

5. Beskyt mod nysgerrige blikke

Privacy-screen til bærbare
Privacy-screen til bærbare computere (Foto: PanzerGlass)

Sidder du i det offentlige rum med dine arbejdsdokumenter eller dit store speciale, så gider du nok ikke have, at nysgerrige blikke kigger dig over skulderen.

Hertil kan jeg anbefale et privacy-filter, der sættes henover skærmen på computeren. Et privacy-filter gør, at indholdet på skærmen ikke kan læses fra siderne.

Privacy-filters kan bruges til både bærbare computere og stationære skærme.

ProduktPanzerGlass privacy filter %%%%
Pris: 478 kroner (cirka)

Mere til historien

Tilbehør er et gigantisk marked med mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Derfor kan det være en god idé, at trække på andres erfaringer inden du køber. Noget tilbehør lyder smart, men er det måske ikke i hverdagen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer