Pixel 7 Pro er næsten en Samsung-telefon

Indmaden i Google Pixel 7 Pro er primært fra Samsung, viser oplysninger fra Counterpoint Research, som har skilt enheden ad.

Google Pixel 7 Pro Box
Hele 6 år skulle det tage, men nu er Google Pixel 7 Pro endelig i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Da Google lancerede Nexus-telefonerne, var det altid med en af de mange Android-producenter som ”partner”. Producenten stod for hardwaren mens Google tog sig af softwaren.

Sådan er det ikke med Pixel-telefonerne.

ANMELDELSE: Pixel 7 Pro test | Jeg er blæst bagover

Det viser sig, at Google Pixel 7 Pro består af mere end 50 procent indmad fra Samsung. Det viser oplysninger fra analysefirmaet Counterpoint Research, som netop har offentliggjort BoM (bill of materials) på Google Pixel 7 Pro.

Generelt viser BoM, hvor meget de forskellige dele af en enhed koster og dermed kan man se, hvad prisen på enheden cirka er. Det viser også, hvor komponenterne kommer fra. Og på Pixel 7 Pro er det altså størstedelen af indmaden, som kommer fra Samsung. Det er nemlig 51 procent af komponenterne, der har Samsung-navnet.

TIP: Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

Skærm og kamera er fra Samsung

Det dyreste komponent i telefonen er skærmen på 6,7 tommer. Det er en AMOLED-skærm fra Samsung. Der står også Samsung på den primære kamerasensor (ISOCELL GN1-sensoren), samt LSI-billedsensorerne til periskopkameraet og frontkameraet, men også hele det cellulære kommunikationssystem fra modem til 5G-basisbånd m.m.

Counterpoint Research har skilt Google Pixel 7 Pro ad - og fandt en masse komponenter fra Samsung (Kilde: Counterpoint Research)
Counterpoint Research har skilt Google Pixel 7 Pro ad - og fandt en masse komponenter fra Samsung (Kilde: Counterpoint Research)

De 12 GB RAM kommer fra henholdsvis Micron og Samsung, mens lagerpladsen er fra den sydkoreanske producent SK Hynix. Batteri og hurtigopladning står der heller ikke Samsung på. Du kan se på grafikken ovenover, at der også er lidt Sony og ting fra en række andre producenter.

LÆS OGSÅ: Er dette Google Pixel Fold?

Counterpoint Research har anslået, at Google Pixel 7 Pro i varianten med 12 GB RAM og 128 GB intern hukommelse har en pris på 413 dollars. Omregnet til danske kroner svarer det til lidt under 3.000 kroner.

Pixel 7 vs. Pixel 7 Pro - dansk test

Mere til historien

Google Pixel 7 Pro blev kåret til Årets Mobil 2022 på MereMobil.dk

Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram