Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Motorstyrelsen er ude med en advarsel mod falske beskeder. Modtageren kræves oplysninger om afmelding af et køretøj.

Et eksempel på en af SMS’erne, der viser sig at være svindel. Afsenderen står som “SKAT”, men er det altså ikke. (Kilde: Ritzau)
Et eksempel på en af SMS’erne, der viser sig at være svindel. Afsenderen står som “SKAT”, men er det altså ikke. (Kilde: Ritzau)

Der florerer netop nu falske SMS-beskeder, hvor modtageren bliver bedt om at afgive oplysninger i forbindelse med afmelding af et køretøj. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Motorstyrelsen advarer alle på at være opmærksom på sådan en SMS. 

-“Lad være med at trykke på linket. Afsenderen udgiver sig for at være SKAT, men SMS’en er et forsøg på phishing, det vil sige SMS’er eller mails, der forsøger at lokke login- eller kontooplysninger ud af modtageren med økonomisk kriminalitet for øje".

På ovenstående billede ses et eksempel på den falske SMS-besked. Klikker modtageren på linket, så vil denne blive sendt til en falsk hjemmeside og efterfølgende blive bedt om at opgive oplysninger.

Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Motorstyrelsen og Skatteforvaltningen beder ikke om oplysninger på denne måde.

Mere til historien

Generelt skal man være opmærksom på, at sådanne SMS’er sjældent kommer ud af det blå og derfor skal man forholde sig til, at være kritisk ved sådanne beskeder. 

SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Google Messages skal forstå iMessage bedre

Nogle uhensigtsmæssigheder fra Apples beskedsystem iMessages til Android forsvinder med opdatering, melder Apple Insider.

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram