Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

Politi_uniform
Politi (Foto: Rigspolitiet)

En række borgere har meddelt, at de har modtaget falske beskeder om, at deres børn er i knibe. Det får nu Politiet til at komme med en advarsel på Twitter.

Svindlere forsøger at lokke kortoplysninger ud af brugere på WhatsApp. Dette gør de ved at udgive sig for at være deres barn.

-”Flere borgere melder, at de modtager falske beskeder om, at barnets telefon er gået i stykker og de derfor har brug for at købe en ny,” siger Thomas Houtved, politikommissær i Nationalt Center for IT-kriminalitet til TV 2.

LÆS OGSÅ: Er du bange for et angreb mod dine data?

Thomas Houtved oplyser også til TV 2, at de allerede i starten af juni modtog de første anmeldelser, der gjorde brug af WhatsApp. Dette er siden blevet til ”nogle stykker” hver uge.

Samlet set har de sendt omkring 50 fuldbyrdede forhold ud til efterforskning i forskellige politikredse – værst er det i Nordsjælland.

-”Vi har i øjeblikket svært ved at gennemskue, hvordan gerningsmændene finder frem til, hvem de vil svindle. Det kan være, at det er gennem Google,” siger Thomas Houtved.

Politiet er i tvivl om at mange måske ikke anmelder beskederne, men blot sletter dem med det samme.

LÆS OGSÅ: Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Selvom der ikke råbes vagt i gevær og antallet er begrænset, så mener Thomas Houtved alligevel, at situationen er alvorlig.

Opfordringen lyder derfor, at man ALDRIG skal videregive sine personlige oplysninger til nogen – end ikke familie og venner.

Mere til historien

Det er ikke unormalt, at mange svindlere forsøger at få samtaler over på beskedtjenester, som WhatsApp eksempelvis ved svindel via handelsider som DBA. Derfor skal advarselslamperne også lyse, hvis nogle vil rykke til et andet medie end man normalt benytter.

Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Sundhed.dk advardede om falske SMS’er ved en fejl

En advarsel om falske SMS-beskeder, er trukket i land.

(mere…)
ADVARSEL: Pas på mobilen – tricktyve på spil

Københavns Politi er ude med en advarsel mod kvindelige tricktyve, som har glæde af, at caféerne atter er åbne.

(mere…)
Pas på falsk YouSee-mail

ADVARSEL: Opdater dine betalingsoplysninger, lyder det i mailen. Læs her hvad du IKKE må gøre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram