World of Warcraft lukker i Kina 

World of Warcraft, WoW, lukkes i Kina. Det vil påvirke millioner af spillere.

World of Warcraft
Efter 14 år er det slut md WoW i Kina (Foto: Blizzard)

Millioner af kinesiske spillere må sige farvel til det populære spil World of Warcraft. Grunden til lukningen viser sig at være en uløst konflikt mellem den amerikanske spiludvikler Blizzard og partneren NetEase, skriver Tek.no.  

World of Warcraft er et de af mest populære online rollespil i verden. Siden 2008, hvor det blev tilgængeligt i Kina gennem et samarbejde med NetEase, har WoW haft millioner af kinesiske spillere. Det er efter 14 år slut.

Ifølge kinesiske love skal der være mindst ét samarbejde med et kinesisk firma for at få adgang til det kinesiske marked og da Blizzard og NetEase ikke har kunne blive enige om at fornye deres driftskontrakt, har Blizzard natten til tirsdag været nødt til at lukke adgangen for kinesiske spillere. 

LÆS OGSÅ: GTA spillere hacket

Andre spil er også ramt

Dette gælder ikke kun World of Warcraft, men også andre populære titler såsom Overwatch, Diablo III og Hearthstone, skriver The Guardian.  

I forrige uge bad Blizzard om seks måneders kontraktforlængelse, men det gik NetEase ikke med til. 

Blizzard skulle ifølge PCGamer have kommet med en udtalelse på Weibo, som i stor grad lagde alt skylden over på NetEase.  

– “Det er ærgerligt, at NetEase ikke er villige til at forlænge vores spils tjenester i yderligere seks måneder baseret på eksisterende vilkår, mens vi leder efter en ny partner,” skulle der have stået i udtalelsen. 

NetEase har på den anden side, ifølge Reuters, have udtalt at aftalen var “kommercielt ulogisk” og anklaget Blizzard for at “søge en skilsmisse, men ville fortsætte med at være tilknyttet” 

Ifølge Reuters skulle en person tæt på Blizzard have udtalt at konflikten, der stoppede fornyelsen, have drejet sig om kommercielle vilkår fremfor dataproblemer. Angiveligt ønskede NetEase at lave struktuelle forandringer i partnerskabet, som ville have påvirket Blizzards intellektuelle ejendom.  

Jagter en ny samarbejdspartner

Sent tirsdag aften afviste NetEase i en udtalelse, at de nogensinde har bedt om kontrol over intellektuel ejendom, hverken fra Blizzard, eller nogen anden virksomhed over de seneste 14 år.  

– “Enhver brug og licensering af Blizzards intellektuelle ejendom blev udført i overensstemmelse med kontraktlige vilkår, og med Blizzards samtykke og godkendelse” siger NetEase i udtalelsen. 

Blizzard har udtalt, at de er på jagt efter nye samarbejdspartnere og at nedlukningen i Kina kun er midlertidig. Ifølge Blizzard bliver det muligt at gemme brugernes data til senere brug – når og hvis spillet kommer tilbage til Kina.  

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien 

Sidste år købte Microsoft spilproducenten Activision Blizzard. Aftalen er endnu ikke endelig godkendt og kan ende med at blive afvist. Læs mere her

Spil Euro2024 og få dit hold til tops

Fodboldspillet på smartphones, FC Mobile, er klar med Euro 2024, hvor du kan føre dit eget favorithold til tops.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Kommer der alligevel ikke 8K på PlayStation 5?

Måske har du bemærket 8K-logoet på æsken til PlayStation 5, men vidste du, at PS5 faktisk ikke understøtter 8K?

(mere…)
Grand Theft Auto VI kommer i foråret 2025

Rockstar Games bekræfter, at deres længe ventede spil, Grand Theft Auto VI, kommer i foråret 2025.

(mere…)
Spil retro PlayStation-spil på din iPhone

Der findes et vælg af nye emulatorer til iPhone, som gør, at man kan spille retrospil fra PlayStation 1 på telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram