Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

Samsung Galaxy Z Fold4
Samsung er fortsat den største producent på smartphone-markedet i 3. kvartal 2022. Her ses en af deres nyeste telefoner: Samsung Galaxy Z Fold4 (Foto: MereMobil.dk)

Analysefirmaet Canalys er klar med salgstallene for smartphones på verdensplan for perioden juli til september. Og nedgangen fortsætter. Sammenlignet med sidste år er der tale om en nedgang på 9 procent i forhold til tredje kvartal 2021. Det er faktisk det dårligste kvartal siden tredje kvartal 2014. Det skriver 9to5mac.

Salget i årets tredje kvartal bærer også præg af krisetiderne, hvor også inflationen har ramt landene rundt i verden. Mens energi, brændstof, madvarer mv. fortsætter med at stige, så gør nogle smartphones det også. Eksempelvis har Apple sat deres ældre modeller, som fortsat er i det officielle line-up, op i pris.

Prisstigningerne har også ramt tidligere iPad-modeller efter de nye netop er lanceret.

Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Det skal dog siges, at selvom Apple nu har sat selv ældre modeller op og lanceret nye modeller til højere priser end tidligere, så er Apple den ene af to producenter, som fortsat har haft fremgang i salget.

Både Apple og Samsung har nemlig høstet større markedsandele. Samsung havde sidste år i samme kvartal 21 procent af markedet, men har i år 22 procent. Apple er derimod gået fra 15 procent sidste år til 18 procent i år.

LÆS OGSÅ: Pixel 7 Pro test | Jeg er blæst bagover

Xiaomi finder vi på tredjepladsen med 14 procent, hvilket er uændret i forhold til samme kvartal 2021.

Fjerdepladsen indtages af Oppo, som er gået fra 11 procent af markedet til 10 procent af markedet. Vivo og ”others” har også mistet kunder.

Fordelingen af markesandele på smartphone-markedet i 3. kvartal 2022 ifølge Canalys (Kilde: Canalys)
Fordelingen af markesandele på smartphone-markedet i 3. kvartal 2022 ifølge Canalys (Kilde: Canalys)

Analytikerne hos Canalys er ikke positive, når de skal se på fremtiden. De mener nemlig, at efterspørgslen på smartphones fortsat vil være ”lav” i årets fjerde kvartal, samt i første kvartal 2023.

Mere til historien

På verdensplan indgår OnePlus-telefoner under Oppo-brandet, da både OnePlus og Oppo er ejet af BBK Electronics. Oppo er dog klart det største brand af disse.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram