Salget falder fortsat – kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

Samsung Galaxy Z Fold4
Samsung er fortsat den største producent på smartphone-markedet i 3. kvartal 2022. Her ses en af deres nyeste telefoner: Samsung Galaxy Z Fold4 (Foto: MereMobil.dk)

Analysefirmaet Canalys er klar med salgstallene for smartphones på verdensplan for perioden juli til september. Og nedgangen fortsætter. Sammenlignet med sidste år er der tale om en nedgang på 9 procent i forhold til tredje kvartal 2021. Det er faktisk det dårligste kvartal siden tredje kvartal 2014. Det skriver 9to5mac.

Salget i årets tredje kvartal bærer også præg af krisetiderne, hvor også inflationen har ramt landene rundt i verden. Mens energi, brændstof, madvarer mv. fortsætter med at stige, så gør nogle smartphones det også. Eksempelvis har Apple sat deres ældre modeller, som fortsat er i det officielle line-up, op i pris.

Prisstigningerne har også ramt tidligere iPad-modeller efter de nye netop er lanceret.

Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Det skal dog siges, at selvom Apple nu har sat selv ældre modeller op og lanceret nye modeller til højere priser end tidligere, så er Apple den ene af to producenter, som fortsat har haft fremgang i salget.

Både Apple og Samsung har nemlig høstet større markedsandele. Samsung havde sidste år i samme kvartal 21 procent af markedet, men har i år 22 procent. Apple er derimod gået fra 15 procent sidste år til 18 procent i år.

LÆS OGSÅ: Pixel 7 Pro test | Jeg er blæst bagover

Xiaomi finder vi på tredjepladsen med 14 procent, hvilket er uændret i forhold til samme kvartal 2021.

Fjerdepladsen indtages af Oppo, som er gået fra 11 procent af markedet til 10 procent af markedet. Vivo og ”others” har også mistet kunder.

Fordelingen af markesandele på smartphone-markedet i 3. kvartal 2022 ifølge Canalys (Kilde: Canalys)
Fordelingen af markesandele på smartphone-markedet i 3. kvartal 2022 ifølge Canalys (Kilde: Canalys)

Analytikerne hos Canalys er ikke positive, når de skal se på fremtiden. De mener nemlig, at efterspørgslen på smartphones fortsat vil være ”lav” i årets fjerde kvartal, samt i første kvartal 2023.

Mere til historien

På verdensplan indgår OnePlus-telefoner under Oppo-brandet, da både OnePlus og Oppo er ejet af BBK Electronics. Oppo er dog klart det største brand af disse.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram