Sony hæver prisen og klar med ”ny” PlayStation 5

Prisen på PlayStation 5 er hævet på en række markeder - også i Danmark. En ny opdateret model er på vej.

PlayStation 5 (Foto: Sony)
PlayStation 5 (Foto: Sony)

Sony har startet produktionen af en ny udgave af PlayStation 5. I forhold til den tidligere model, så skulle den være nemmere at producere og er så er den samtidig lettere. Det er dog ikke det eneste nye, da prisen også er blevet højere.

GUIDE: Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

Vægten på de nye modeller er reduceret med henholdsvis 200 og 300 gram – alt efter om det er den digitale variant eller modellen med fysisk diskdrev.

Der er i øvrigt ikke noget nyt i, at Sony sender forskellige varianter af deres konsoller på markedet. Det har de også gjort med de tidligere modeller. Eksempelvis tidligere "Slim-modeller".

Press Start spekulerer i om Sony benytter et nyere chip-set, AMD 6nm, da de mere det vil gøre det nemmere at producere konsollen.

Prisen blev også sat op på PlayStation 5 i forrige uge på en række markeder. I Europa steg prisen omkring 10 procent. Mens den i Japan steg hele 21 procent. Det skriver The Verge.

I Danmark er det dog svært at vide, hvad den ”reelle” pris for PlayStation 5 egentlig er, da den endnu ikke er i ”fast sortiment” og oftest sælges i forskellige bundles.

Sony: PlayStation 5 vil være mangelvare i flere år

Men da den kom på markedet, var prisen med optisk drev 4.199 kroner, mens modellen uden drev kostede 3.399 kroner. Dette var de vejledende priser.

Hvornår de nye udgaver af PlayStation 5 er i handlen er uvist.

Mere til historien

Sony er ikke den mobilproducent med de højeste salgstal, men de prøver engang imellem ting, som andre producenter ikke gør, som blandt andet Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV.

Counter-Strike 2 er klar til download
(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
iPhone 15 Pro kan spille PC og konsol spil

Apple overraskede ved iPhone 15-eventen. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan spille PC- og konsoludgaver af fx Resident Evil Village.

(mere…)
Roblox kommer til PlayStation

I oktober kommer den populære spilplatform, Roblox, til PlayStation.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram